Er zijn resultaten met uw zoekterm Alle zoekresultaten tonen...
U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Parasieten bij honden

Parasieten bij honden

Wat zijn parasieten?

Hond met jeuk door parasietenEen parasiet is een levend beestje dat zich, ten koste van uw hond, in leven houdt en vermenigvuldigt. Er zijn twee soorten parasieten. De inwendige parasiet en de uitwendige parasiet. De inwendige parasiet leeft in het lichaam van uw hond. Hij kan zich in het maag-darmkanaal, de longen, het hart of de lever bevinden. De uitwendige parasiet leeft op het lichaam van uw hond. Dit kan op de huid of in de vacht zijn. Inwendige parasieten zijn alle soorten wormen. Een worm leeft meestal in de darmen van uw hond. Er zijn verschillende soorten wormen. Zo kan uw hond last hebben van spoelwormen, zweepwormen, haakwormen, lintwormen of Giardia. Ook kan uw hond hartwormen hebben, deze wormen leven in het hart van uw hond. Naast wormen is Babesiose een ziekte die veroorzaakt wordt door een inwendige parasiet. Deze parasiet wordt overgedragen door een uitwendige parasiet, namelijk de teek. Naast teken zijn er nog andere uitwendige parasieten zoals vlooien, luizen en mijten.

Symptomen van parasieten bij honden

Parasieten bij uw hond kunnen verschillende klachten geven. Veel voorkomende klachten bij uitwendige parasieten zijn: huidschilfers, rode plekken en jeuk. Als uw hond last heeft van uitwendige parasieten gaat uw hond doorgaans veel krabben en likken op de besmette plekken. Door het vele krabben en likken kunnen er korsten en ontstekingen ontstaan. Ook kunnen de parasieten soms ernstigere symptomen veroorzaken zoals koorts en bloedarmoede. De inwendige parasieten veroorzaken andere klachten. Zo kan uw hond last krijgen van bloedarmoede, diarree, braken of hoesten. De symptomen hangen af van het soort parasiet. Om de symptomen van de verschillende parasieten te bekijken kunt u op de parasietensoort klikken. 

Wat kunt u zelf doen tegen parasieten bij uw hond?

Het is belangrijk dat u uw hond beschermt tegen parasieten. Zo kunt u uw hond behandelen tegen inwendige parasieten met een wormenkuur van Manosil. Ook kunt u uw hond beschermen tegen uitwendige parasieten met een spray van Frontline of een beschermingsband van Bolfo. Heeft uw hond klachten van parasieten en maakt u zich zorgen? Neemt u dan contact op met een dierenarts. Een behandeling kan noodzakelijk zijn.

Heeft uw hond parasieten? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond last heeft van parasieten? En wilt u weten wat u het beste kunt doen? Neem dan meteen contact op met een dierenarts. Een dierenarts kan onderzoeken met welke parasiet uw hond besmet is en een behandeling starten. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts