U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Alkmaar

Dierenarts Alkmaar

Alkmaar

In de provincie Noord-Holland vindt u de gemeente en stad Alkmaar. Deze stad telt bijna 100.000 inwoners. Speciaal voor alle huisdierbezitters in Alkmaar staat er op deze pagina informatie over wandelroutes in de regio, de dierenbescherming, dierenopvang en dierenambulance.

Hondenbelasting Alkmaar

Heeft u een hond? Houd er dan rekening mee dat u hondenbelasting moet betalen. Meld binnen twee weken bij gemeente Alkmaar dat u hondenbezitter bent. Voor meer informatie gaat u naar de website van de gemeente Alkmaar.

Wandelgebieden Alkmaar

Nabij Alkmaar is een prachtig oud landgoed waar u met uw hond kunt wandelen: wandelroute Nijenburg. Lijn uw hond wel aan. Deze route is 5 kilometer lang. U kunt ongeveer anderhalf uur wandelen met uw hond. Een andere mooie wandelroute ligt in het recreatiegebied Geestmerambacht. Let wel op wanneer uw hond aangelijnd moet zijn. Wandelen in Alkmaar zelf is natuurlijk ook mogelijk. Op de website van Gemeente Alkmaar vindt u kaarten van losloopgebieden en verbodsgebieden per wijk.

Zwemmen met de hond

Een leuke locatie om te zwemmen met uw hond is het Maalwater in Heilo. Uw hond kan hier heerlijk zwemmen en spelen in het water. Bij sommige zwembaden is het toegestaan dat uw hond op bepaalde dagen komt zwemmen.

Restaurants in Alkmaar waar honden zijn toegestaan

Er zijn een aantal restaurants waar honden welkom zijn. Via de website www.eet.nu voert u locatie Alkmaar in en als optie vinkt u honden toegestaan aan.

Stichting Zwerfdier Alkmaar

Stichting Zwerfdier Alkmaar vangt zwerfkatten op en verzorgt katten.

Logeeradres voor uw kat

Zoekt u een plek waar u onbezorgd uw kat kunt laten logeren? Bij kattenpension Flexis kan uw kat overnachten als u bijvoorbeeld met vakantie gaat.

Uitlaatservice Alkmaar

Werkt u overdag en kan niemand uw hond uitlaten? Dan is een uitlaatservice de oplossing. In de regio Alkmaar zijn verschillende mogelijkheden. Via de website Hondenuitlaatservices kunt u de uitlaatservices vergelijken, beoordelen en ziet u de kosten.

Dierenbescherming Noord-Holland Noord

Ziet u dierenleed in Alkmaar of omgeving? Neem dan contact om met het meldnummer Dierenmishandeling: 114. Dierenbescherming Noord-Holland Noord, gevestigd in Alkmaar, inspecteert deze meldingen. Daarnaast vangt zij dieren op in haar asielen. Maar er is meer. Ook geeft de dierenbescherming voorlichting onder andere over het houden van huisdieren.

Dierenopvang Alkmaar

Dierentehuis Alkmaar zorgt voor opvang, verzorging en herplaatsing van zwerfdieren. Dit centrum is verbonden aan de Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Noord.

Dierenambulance Alkmaar

In Alkmaar is Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland gevestigd (072-5150085). Vrijwilligers staan 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar. Zij brengen gewonde of zieke dieren naar een dierenartsen in Alkmaar. Zwervende dieren worden gevangen en naar opvanghuizen gebracht. Dieren in nood worden gered en gevonden dieren proberen zij te verenigen met het baasje.

Hotels in Alkmaar waar huisdieren zijn toegestaan

Gaat u overnachten in Alkmaar en wilt u uw huisdier meenemen? Er zijn een aantal hotels in de regio van Alkmaar waar huisdieren zijn toegestaan. Via de website van Hotelspecials kunt u selecteren dat u een hotel zoekt waar huisdieren welkom zijn.

Dierencrematorium Alkmaar

Het is nooit leuk om uw huisdier te verliezen. Wilt u op een respectvolle en waardige manier afscheid nemen? Dan kan dit bij Majesta Uitvaartzorg voor Dieren. In Schagerburg vindt u de vestiging nabij Alkmaar.

Informatie Alkmaar

Wilt u dat wij informatie aan deze pagina toevoegen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar service@zoekdierenarts.nl. Wij beoordelen de informatie en zullen beslissen of deze op Zoekdierenarts.nl wordt toegevoegd.