U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Amsterdam

Dierenarts Amsterdam

Amsterdam

De grootste gemeente van Nederland. Dat is Amsterdam. De hoofdstad telt bijna 800.000 inwoners. Voor alle bewoners van Amsterdam met een huisdier hebben wij deze pagina geschreven. Hier vindt u informatie over regels voor hondenbezitters, leuke wandelroutes en belangrijke telefoonnummers.

Regels voor hondenbezitter in Amsterdam

Heeft u een hond als huisdier en woont u in Amsterdam? Dan dient u rekening te houden met een aantal regels. Zo moet iedere hondenbezitter een opruimmiddel voor hondenpoep bij zich dragen. De hondenpoep moet  opgeruimd worden. Honden moeten ook aangelijnd zijn, behalve in gebieden die vrijgesteld zijn. Honden moeten een penning dragen, deze geeft aan dat er hondenbelasting wordt betaald. Honden zijn verboden in bepaalde gebieden zoals bijvoorbeeld kinderspeelplaatsen. Rassen die als gevaarlijk worden beschouwd moeten in de openbare ruimte een muilkorf dragen.

Hondenbelasting Amsterdam

Iedere hondenbezitter moet hondenbelasting betalen. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Heeft u een hulphond, pups jonger dan drie maanden of bent u eigenaar van een asiel? Dan hoeft u geen hondenbelasting te betalen in Amsterdam. Voor meer informatie over de tarieven en hoe u uw hond kunt aan- of afmelden voor hondenbelasting in Amsterdam gaat u naar de website van de gemeente Amsterdam.

Wandelen met uw hond in Amsterdam

In sommige gebieden hoeft u uw hond niet aan te lijnen in Amsterdam. Deze herkent u aan de speciale bordjes die daar geplaatst zijn. U kunt heerlijk met uw hond wandelen in het Vondelpark. Honden mogen hier los lopen. Het kan hier druk zijn. Houd rekening met fietsers, wandelaars en skaters. Er is water in het Vondelpark en hier kan uw hond zwemmen. Voor een overzicht van alle aan te raden wandelgebieden gaat u naar de volgende website.

Zwemmen met de hond

Is uw hond liefhebber van water en zwemt hij graag? Het Miranda zwembad sluit het zwemseizoen traditioneel af met het hondenzwemmen. Ook kan uw hond heerlijk zwemmen in verschillende wateren in en rondom Amsterdam zoals bijvoorbeeld in het Vondelpark.

Restaurants in Amsterdam waar honden zijn toegestaan

Amsterdam telt vele restaurants. In een aantal van deze restaurants zijn honden toegestaan. Via de website www.eet.nu voert u als locatie Amsterdam in. Bij het kopje faciliteiten vinkt u honden toegestaan aan. U ziet direct waar u samen met uw hond terecht kunt.

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

Ziet u een verwilderde kat? Neem dan contact op met Stichting Amserdamse Zwerfkatten. Zij proberen het aantal zwerfkatten in Amsterdam te verminderen. De katten worden onderzocht door een dierenarts, gecastreerd of gesteriliseerd, ontvlooid en ontwormt. Natuurlijk wordt er gekeken of de kat een baasje heeft. Is dit niet het geval, dan wordt de kat in zijn vertrouwde omgeving teruggeplaatst.  

Dierenasiel Amsterdam

Wilt u een huisdier? U kunt er dan voor kiezen om een dier vanuit het asiel in Amsterdam te adopteren. Ook als u niet meer voor uw huisdier kunt zorgen kunt u terecht bij het asiel. Bent u uw huisdier kwijt? Dan kan het zijn dat uw huisdier naar het asiel is gebracht. Kijk voor meer informatie op de website.

Logeeradres voor uw huisdier in Amsterdam

Gaat u op vakantie of kunt u tijdelijk niet voor uw huisdier zorgen? Dan biedt Dierenhotel Pocahondas uitkomst. Hier kunnen katten, cavia’s, honden en alle andere huisdieren overnachten. U vindt het hotel aan de Lutkemeerweg 300 in Amsterdam. Alle informatie vindt u op de website.

Dierenbescherming Amsterdam

De Dierenbescherming Amsterdam zet zich in op het voorkomen en helpen bij het oplossen van dierenleed in Amsterdam en omgeving. Ziet u een dier dat hulp kan gebruiken? Aarzel dan niet en neem contact op met dierenbescherming Amsterdam.

Hondenuitlaatservice Amsterdam

Kunt u uw hond niet uitlaten? Dan laat hondenuitlaatservice Amsterdam graag uw hond uit. U kunt er ook voor kiezen om op uw hond te laten passen. Voor meer info gaat u naar de website.

Dier in nood in Amsterdam

Ziet u een dier in nood? Neem dan contact op met Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam. U kunt de dierenambulance bereiken via 0900–2100000.

Dierencrematorium en begraafplaats Amstedam

Is uw huisdier overleden en wilt u op een liefdevolle manier afscheid nemen? Dat kan bij DUC Amsterdam. Uw kunt kiezen uit een crematie of begravenis voor uw huisdier. U vindt DUC Amstredam aan de Kadoelenweg 221 in Amsterdam. Zij zijn bereikbaar via 020-6333030.

Dierenarts Amsterdam

Zoekt u een dierenarts in Amsterdam? Dan bent u bij Zoekdierenarts.nl op de juiste website. U vindt eenvoudig een dierenarts in Amsterdam via de zoekfunctie. Laat u ook een beoordeling achter?

Informatie Amsterdam

Ontbreekt er informatie op deze pagina en wilt u dat deze wordt toegevoegd? Stuur ons dan een mail via service@zoekdierenarts.nl. Wij beoordelen de informatie en zullen beslissen of deze op Zoekdierenarts.nl wordt toegevoegd.