U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Assen

Dierenarts Assen

Assen

De hoofdstad van de provincie Drenthe is Assen. De stad telt ongeveer 67.000 inwoners. Voor alle dierenliefhebbers in de omgeving van Assen is deze pagina met zorg samengesteld. U vindt hier informatie over hondenbelasting, wandelgebieden, hotels en restaurants waar huisdieren zijn toegestaan en belangrijke contactgegevens van de dierenbescherming en dierenambulance.

Regels hondenbezitters Assen

Iedere wijk in Assen heeft uitlaatplekken voor de hond. U vindt daar borden met regels en hondenpoepbakken. Honden moeten altijd zijn aangelijnd. Op een aantal locaties mag uw hond vrij rond lopen. Dit staat duidelijk aangeduid met het bordje ‘Uitrenplek, geen aanlijnplicht’. Hondenpoep moet u altijd opruimen. Als u hondenpoep niet hoeft op te ruimen, dan staat dit aangegeven met het bordje ‘Uitlaatplek, geen opruimplicht’. Op speelplekken voor kinderen is uw hond niet welkom. Volgt u de regels niet juist op, dan kunt u hiervoor een boete krijgen. Voor het niet aanlijnen van uw hond bedraagt deze €90,- en als hondenpoep niet wordt opgeruimd of uw hond loopt op een speelplaats dan kost dit €130,-.

Hondenbelasting Assen
Bent u van plan om een hond te nemen? In sommige gemeenten wordt er hondenbelasting geheven. Woont u in Assen dan hoeft u geen hondenbelasting te betalen.

Wandeltips voor de hond in Assen

Assen heeft een bosrijke omgeving. Zo kunt u heerlijk wandelen in Baggelhuizen. Er is zelfs een hondenstrand. Heeft u een auto, dan zijn de bossen van Hooghalen een aanrader. Ook is het Dwingelerveld een prachtig wandelgebied voor u en uw hond. Via de website www.hondenlosloopgebied.nl vindt u meer wandelgebieden.

Zwemmen met de hond

Bij Baggelhuizen is een hondenstrand. Hier mag uw hond zwemmen.

Hotels in Assen waar huisdieren welkom zijn

Er zijn ongeveer 10 hotels in de regio van Assen waar huisdieren zijn toegestaan. U kunt deze vinden via de website van Hotel Specials. U selecteert dan de plaats Assen en als faciliteit vinkt u huisdieren toegestaan aan.

Restaurants in Assen waar honden zijn toegestaan

Via de website www.eet.nu zoekt u op Assen. Als u bij faciliteiten de mogelijkheid honden toegestaan aanvinkt, dan vindt u restaurant waar uw hond ook welkom is.

Zwerfdieren Assen

Alle zwerfdieren in de provincie kunnen naar Provinciaal Drents Dierentehuis ’t Zwarvershoes. Zij vangen zwerf- en afstandsdieren op uit Drenthe.

Logeeradres voor uw huisdier

Bij het Kynologisch Centrum Assen kan uw huisdier overnachten. U vindt het centrum nabij Assen in Ter Aard. In Grolloo zit het Dierenpension de Open Ruimte. In Hoogersmilde is het Dierenpension de Westerkamp gevestigd. Hier kunnen honden en katten overnachten. Voor een compleet overzicht gaat u naar de website www.hondenpension.org/drenthe/assen.

Uitlaatservice Assen

Kunt u uw hond zelf niet uitlaten? De Hondenherder doet dit graag voor u.

Dierenbescherming Drenthe

Ziet u een verwaarloosd dier? Of dierenleed? Meld dit dan bij de Dierenbescherming Drenthe. Ook als u een huisdier gevonden heeft of als uw huisdier vermist is, kunt u contact opnemen met de dierenbescherming. Zij zijn bereikbaar via 0592-399551.

Dierenambulance Assen

Ziet u een gewond dier of een dier in nood? Schakel dan de dierenambulance in. Voor de regio Assen belt u 0592-399099 of bij geen gehoor 06-21214171.

Majesta Uitvaartzorg Assen

Is uw huisdier overleden? Dan wilt u ongetwijfeld op gepaste wijze afscheid te nemen. Dat kan bij Majesta Uitvaartzorg voor Dieren. U vindt een vestiging in Smilde, nabij Assen. Voor informatie gaat u naar de website.

Informatie Assen

Natuurlijk proberen wij deze pagina met informatie voor huisdiereigenaren in Assen up-to-date te houden. Mist u informatie of is er iets wat niet meer klopt, dan vragen wij u om een mail te sturen naar service@zoekdierenarts.nl. Wij beoordelen deze informatie zorgvuldig en beslissen dan of deze aan Zoekdierenarts.nl wordt toegevoegd.