U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Groningen

Dierenarts Groningen

Groningen

De gemeente Groningen ligt in de gelijknamige provincie. De stad telt bijna 200.000 inwoners. Bent u dierenliefhebber en bent u benieuwd of u hondenbelasting moet betalen? En waar u uw hond het beste kunt uitlaten? Wat het telefoonnummer van de dierenambulance in Groningen is? Deze vragen en meer beantwoorden wij op deze pagina.

Hondenbelasting Groningen

Iedere hondenbezitter moet hondenbelasting betalen in Groningen. Binnen 14 dagen dat u een hond bezit, moet u dit melden bij de gemeente. Ga naar de website van de gemeente Groningen voor meer informatie.

Dierenambulance Groningen

Ziet u een gewond dier? Neem dan contact op met de Dierenambulance Groningen. Zij halen het dier en brengen deze naar een dierenarts. Dierenambulance Groningen heeft als doel het helpen van zieke en gewonden dieren. Zij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Het spoednummer waarop de vrijwilligers bereikbaar zijn is 050-5791909. Wist u dat u Dierenambulance Groningen ook kunt bellen als uw huisdier is overleden? Zij halen uw huisdier bij u thuis of bij de dierenarts op en brengen deze naar een crematorium of dierenbegraafplaats. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.

Dierenpolitie

Ziet u dat een dier in nood is? Door bijvoorbeeld een ongeval, mishandeling of door verwaarlozing? Bel dan de dierenpolitie. Zij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via 144.

Wandelen met uw hond in Groningen

Bent u hondeneigenaar en woont u in de stad Groningen? Dan moet u als u uw hond uitlaat altijd een opruimmiddel bij u dragen. Vanaf mei 2011 geldt namelijk een opruimplicht voor hondenpoep. Ook moet u uw hond aanlijnen. Er zijn speciaal aangewezen gebieden, die zijn duidelijk aangegeven, waar uw hond vrijuit kan rondsnuffelen en rennen. Er is ruim 1 jaar een proef gehouden in Gravenburg. Vanaf oktober 2013 mogen honden hier los lopen. Langs deze route staan paaltjes waarop staat aangeduid dat dit een loslooproute betreft. Ook hier geldt de opruimplicht voor hondenpoep.

De natuur in met uw hond

Woont u in de stad Groningen en wilt u er met uw hond op uit? Is uw hond een echte waterrat? Dan kunt u een prachtige wandeling maken bij het Lauwersmeer. Honden mogen hier het hele jaar door los lopen en er is een hondenstrand. Bij het meer zit het restaurant Het Booze Wijf. Hier zijn u en uw hond van harte welkom. Voor meer wandelingen in de natuur met uw trouwe viervoeter gaat u naar de website van www.doggies.nl. Hier voert u een plaatsnaam in en de mooiste wandelgebieden verschijnen op uw scherm. De wandelgebieden met de hoogste score staan bovenaan.

Hondenuitlaatservice Groningen

Kunt u zelf uw hond niet uitlaten? Omdat u bijvoorbeeld aan het werk bent? In Groningen zelf zijn meerdere hondenuitlaatservices die uw hond kunnen uitlaten voor u. Dit zijn onder andere Blaffen met Gerrit, Doggy`s walk out, Hondenuitlaatservice Gausius en Dierenoppas & Hondenuitlaatservice Groningen.

Dierenpension Groningen

Gaat u met vakantie en kan u uw huisdier niet meenemen? Kunnen bekenden van u tijdens uw afwezigheid niet voor uw huisdier zorgen? Breng dan uw huisdier naar een dierenpension. In Zuidhorn vindt u dierenpension De Hooge Hoeve. Op de grens van de provincie Groningen vindt u Dierenpension Excellent. Ook hier kunt u uw huisdier gedurende uw vakantie of ziekte met een gerust hart achterlaten.

Asiel Groningen

De dierenbescherming Groningen werkt met twee asiels. Namelijk het asiel in Zuidwolde en het asiel in Winschoten. Hier worden zwerfdieren of gevonden dieren naartoe gebracht en verzorgd met als uiteindelijk doel een nieuw thuis voor de dieren te vinden.

Dieren-begraafplaats en crematorium Groningen

Is uw huisdier overleden en zoekt u een mooie plek waar u uw huisdier kunt begraven of kunt uitstrooien? Dan bent u bij De Garst in Westerlee aan het juiste adres. Ook kunt u uw huisdier laten cremeren en uitstrooien in Stadskanaal bij Dierencrematorium Stadskanaal.

Huisdiervriendelijk hotel Groningen

Overnacht u in Groningen en zoekt u een hotel waar u en uw huisdier welkom zijn? Zoek dan een hotel via de website www.hotelspecials.nl. U zoekt op plaatsnaam, in dit geval Groningen. Dan vinkt u bij faciliteiten huisdieren toegestaan aan. U krijgt dan een overzicht van hotels in de regio van Groningen waar huisdieren zijn toegestaan.

Restaurants in Groningen

Wilt u lekker uiteten in Groningen en zoekt u een gelegenheid waar uw hond ook welkom is? Dit kan eenvoudig via de website van www.eet.nu. U voert de plaats Groningen in en vinkt bij faciliteiten honden toegestaan aan. U krijgt dan een overzicht van restaurants die honden toestaan. Wij raden u aan om voor de zekerheid het restaurant van uw keuze te bellen.

Informatie Groningen

Ontbreekt er informatie op deze pagina of zijn er onjuistheden? Stuur ons dan een mail via service@zoekdierenarts.nl.