U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Leeuwarden

Dierenarts Leeuwarden

Leeuwarden

Leeuwarden, de Friese hoofdstad, telt bijna 100.000 inwoners. Wilt u graag weten wat mooie wandelgebieden voor u én uw hond in Leeuwarden zijn? Of bent u benieuwd welke regels er gelden voor eigenaren van honden in deze stad? Zoekdierenarst.nl heeft voor u als dierenliefhebber zo veel mogelijk informatie verzameld.

Hondenbelasting Leeuwarden

Als u een hond neemt, dan moet u dit altijd bij de gemeente Leeuwarden melden. U kunt dit doorgeven via de digitale belastingbalie, maar u kunt ook het aanmeldingsformulier mailen of per post versturen. Meer informatie over het aanmelden van uw hond vindt u op de website van de gemeente Leeuwarden.

Aanlijnsplicht Leeuwarden

U moet uw hond altijd aangelijnd uitlaten in Leeuwarden. Er zijn ook losloopgebieden waar u uw hond niet aan hoeft te lijnen. Deze gebieden ziet u op deze kaart. De witte stippen zijn gebieden aan de rand van Leeuwarden. De rode stippen zijn losloopgebieden in woonwijken. In de losloopgebieden staan hondenpoepbakken. Ruim altijd de hondenpoep netjes op.

Mooie wandelgebieden Leeuwarden

Bent u benieuwd wat de mooiste losloopgebieden in de omgeving van Leeuwarden zijn? Wat denkt u bijvoorbeeld van natuurgebied De Groene Ster, Froskepôlle
of het Leeuwarder bos? Wij weten zeker dat u én uw hond in deze losloopgebieden genieten van een welverdiende wandeling.

Zwemmen met uw hond

Natuurgebieden De Groene Ster en Froskepôlle hebben beiden water waar u hond kan zwemmen. In het natuurgebied Froskepôlle zijn ook verschillende vijverpartijen. Laat uw hond niet zwemmen in het water waar de boten varen.

Restaurants in Leeuwarden waar uw hond ook welkom is

Wilt u uiteten en uw hond meenemen? Via de website www.eet.nu voert u bij plaats Leeuwarden in. Ga vervolgens naar faciliteiten en vink hier honden toegestaan aan. U ziet direct de restaurants in Leeuwarden waar u én uw hond welkom zijn.

Dierenambulance Leeuwarden en omgeving

Ziet u een dier dat direct hulp nodig heeft? Bel dan direct het alarmnummer van Dierenambulance Leeuwarden 0900-4636325. De Dierenambulance Leeuwarden e.o. biedt eerste hulp en vervoer aan zieke, gewonde en overleden (huis)dieren.

Dierenbescherming Friesland

De dierenbescherming zorgt voor het welzijn van (huis)dieren. Deze stichting is gevestigd in Heerenveen. Voor meer informatie over de werkzaamheden van de dierenbescherming en de aangesloten asiels gaat u naar de website.

Hondenuitlaatservice Leeuwarden

Zoekt u iemand die uw hond uit kan laten wanneer u dat niet kan? U kunt terecht bij Hondenuitlaatservice Bessing. Ideaal als u overdag werkt of om een andere reden uw hond niet uit kan laten.

Kattenpension Leeuwarden

Zoekt u een logeeradres voor uw kat? Dan kunt u uw kat naar Dierenopvang de Wissel brengen.

Dierenpension Leeuwarden

Dierenpension De Middelsé vangt zowel honden als katten op als u op vakantie gaat en een logeeradres zoekt voor uw geliefde huisdier.

Hotels in Leeuwarden waar huisdieren zijn toegestaan

Zoekt u een hotel in Leeuwarden waar huisdieren welkom zijn? Ga dan naar de website van hotelspecials.nl. Zoek op Leeuwarden en vink bij faciliteiten huisdieren toegestaan aan. U krijgt dan direct een overzicht van hotels waar u én uw huisdier kunnen logeren. In de omgeving van Leeuwarden zijn dit ongeveer 10 hotels. Zo vindt u bijvoorbeeld in hartje Leeuwarden Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof.

Dierencrematorium of dierenbegraafplaats Leeuwarden

Is uw huisdier overleden? En wilt u een waardig afscheid? Dan kunt u kiezen uit begraven of cremeren. In Drachtstercompagnie vindt u Huisdieren Crematorium Noord-Nederland. Zij bieden ook de mogelijkheid om uw huisdier daar te begraven.

Dierenasiel Leeuwarden

Gevonden dieren of zwerfdieren worden opgevangen door asiel De Wissel in Leeuwarden.

Informatie Leeuwarden

Mist u informatie? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar service@zoekdierenarts.nl. Wij beoordelen de ingezonden informatie en beslissen dan of wij deze toevoegen aan onze website.