U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Lelystad

Dierenarts Lelystad

Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. De stad telt bijna 80.000 inwoners. Woont u in Lelystad en bent u benieuwd waar u een mooie wandeling met uw hond kunt maken? Of ziet u een dier dat direct hulp nodig heeft en weet u niet wie u hiervoor moet bellen? Op deze pagina vindt u allerlei informatie voor dierenliefhebbers.

Hondenbelasting Lelystad

U als hondenbezitter bent verplicht uw hond aan te melden bij de gemeente Lelystad. Iedere hondenbezitter moet hondenbelasting betalen. Voor meer informatie over het aanmelden van uw hond of de kosten gaat u naar de website van de gemeente Lelystad.

Hondenbezitters in Lelystad

De gemeente Lelystad heeft een aantal regels opgesteld voor hondenbezitters. Zo moet uw hond altijd aangelijnd zijn binnen de bebouwde kom. Uw hond is niet welkom op kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweides. Uw hond moet gechipt zijn. Zorg er altijd voor dat u de hondenpoep van uw hond opruimt en neem daarom een schepje mee. In woonwijken zijn er zogenoemde uitlaatroutes. In Lelystad zijn speciale losloopvelden waar uw hond niet aangelijnd hoeft te worden. Voor meer informatie kijkt u op de website van gemeente Lelystad.

Wandelgebieden Lelystad

Voor een prachtige wandeling met uw hond gaat u naar natuurgebied Zuigerplasbos of Gelderse Hout. In beide natuurgebieden mag uw hond los lopen.

zwemmen met de hond

Uw hond kan in het Zuigerplasbos zwemmen. Zeker als uw hond een echte waterrat is, is het fijn om naar een natuurgebied te gaan waar uw hond mag zwemmen.

Restaurants in Lelystad waar honden welkom zijn

Zoekt u een restaurant waar ook uw hond naar binnen mag? Via de website www.eet.nu zoekt u op plaats: Lelystad. Vergeet niet om bij faciliteiten huisdieren toegestaan aan te vinken. Op uw beeldscherm verschijnen nu restaurants waar u samen met uw hond naar toe kunt gaan.

Dierenambulance Lelystad

U kunt de dierenambulance bellen als u een gewond dier of een dier in nood ziet. Woont u in de gemeente Lelystad? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Dierenambulance Lelystad en Zijp. Zij zijn bereikbaar via 0900-0245.

Dieren in nood

Het landelijk telefoonnummer dat u kunt bellen als een dier in nood is 114. De medewerker bepaalt dan of de dierenbescherming of de dierenpolitie in actie moet komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dierenmishandeling of verwaarlozing van dieren. De dierenbescherming komt op voor het welzijn van alle (huis)dieren.

Hondenuitlaatservice Lelystad

Heeft u geen tijd om uw hond uit te laten? En kent u niemand die dit voor u kan doen? Dan gaat contact opnemen met een hondenuitlaatservice. In Lelystad vindt  bijvoorbeeld Doris-Daycare, Angels oppas, What a dog!, Net Uitgelaten, All 4 dogs en Hondenmentor. Ideaal als u aan het werk bent of om een andere reden uw hond niet kan uitlaten.

Dierenpension Lelystad

In Lelystad zijn er meerdere adressen waar uw kat kan logeren. Dit kan bijvoorbeeld bij Kattenhotel Persians Paradise of bij Kattenoppas Lelystad. Heeft u een hond en zoekt u een plekje waar uw hond tijdelijk kan verblijven? Wat denkt u van Dierenhotel Martin Gaus in Lelystad? Ook katten zijn hier van harte welkom.

Huisdiervriendelijke hotels Lelystad

Er zijn vier huisdiervriendelijke hotels in de omgeving van Lelystad. Via de website van hotelspecials.nl voert u bij plaatsnaam Lelystad in. Bij faciliteiten vinkt u huisdieren toegestaan aan. Nu kunt u een hotel uitzoeken waar u samen met uw huisdier kunt overnachten.

Uitvaartzorg voor dieren in Lelystad

In Lelystad vindt u Majesta Uitvaartzorg voor Dieren. Als uw geliefde huisdier is overleden, dan wilt u natuurlijk op gepaste wijze afscheid nemen. Dat kan bij Majesta. Wilt u liever uw huisdier begraven? Dan kunt u dit in uw eigen tuin doen. Zo kunt een eigen gedenkplekje creëren bij u thuis.

Dierenasiel Lelystad

Het Martin Gaus dierenasiel in Lelystad vangt dieren op. Dit kunnen gevonden dieren zijn of zwerfdieren. Zij krijgen in het asiel de juiste zorg. Natuurlijk wordt er eerst gekeken of het baasje gevonden kan worden. Heeft het dier geen baasje of is het baasje niet te vinden? Dan wordt er gekeken of het dier herplaatst kan worden.

Informatie Lelystad

Deze pagina is met zorg samengesteld. Ontbreekt er informatie of staat er verouderde informatie op? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar service@zoekdierenarts.nl. Wij beoordelen de informatie en besluiten dan of dit geplaatst wordt.