U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Maastricht

Dierenarts Maastricht

Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg. Deze stad in het zuiden van het land telt ruim 120.000 inwoners. Woont u in Maastricht of gaat u binnenkort voor een aantal dagen naar Maastricht en bent u een dierenliefhebber? Dan vindt u op deze pagina allerlei handige informatie. Denk hierbij aan telefoonnummers van de dierenambulance. Maar ook mooie wandelgebieden voor u en uw hond.

Hondenbelasting Maastricht

In de meeste gemeenten in Nederland moet u als hondenbezitter hondenbelasting betalen. Zo ook in Maastricht. U moet uw hond bij de gemeente aanmelden. Jaarlijks dient u als hondeneigenaar hondenbelasting te betalen. Heeft u een hulphond of een blindengeleidehond? Dan moet u de hond wel aanmelden bij de gemeente, maar hoeft u geen hondenbelasting te betalen. Voor meer informatie over hondenbelasting gaat u naar de website van de gemeente Maastricht.

Regels voor hondeneigenaren Maastricht

Iedere hond in Maastricht moet een hondenpenning dragen. Draagt uw hond geen penning? Dan krijgt u hiervoor een boete. Er zijn nog meer regels waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bijvoorbeeld uw hond aanlijnen als u hem uitlaat. Speelplaatsen, zandbakken en speelweiden zijn verboden voor honden. Ook als deze aangelijnd zijn. Ditzelfde geldt ook voor begraafplaatsen en bloem- en heesterperken binnen de gemeente. Hondenpoep moet u altijd opruimen. In  de gemeente zijn er voldoende bakken waar u hondenpoepzakjes in kunt gooien. In Maastricht zijn verschillende losloopgebieden voor honden. Dit staat duidelijk aangegeven op de bordjes: hondenlosloopgebied. U riskeert een boete als u uw hond binnen de bebouwde kom niet heeft aangelijnd. Wist u dat iedere hond in Nederland verplicht gechipt moet zijn?

Wandelgebieden Maastricht

Houdt u ervan om een wandeling te maken met uw hond in een prachtig natuurgebied? En waar uw hond lekker los kan lopen? Dan gaat u naar natuurgebied Sint-Pietersberg. Dit natuurgebied ligt bovenop het kalkplateau en is ongeveer 100 bij 200 meter. Er staan verschillende bankjes en picknicktafels waar u kunt genieten van het uitzicht. U parkeert uw auto op de parkeerplaats bij Chalet Bergrust. Ook hier zijn honden welkom.

Zwemmen met de hond in Maastricht

Als het zwemseizoen is afgelopen, dan zijn honden van harte welkom in het buitenzwembad Geusseltbad. En als u wilt, mag u samen met uw hond zwemmen.

Huisdiervriendelijke restaurants in Maastricht

Zoekt u een restaurant waar ook uw hond welkom is? Zoek dan eenvoudig via de website www.eet.nu een restaurant in Maastricht. Vink bij faciliteiten huisdieren toegestaan aan. Dan verschijnen de restaurants waar u beide welkom bent.

Dierenambulance Maastricht

Dierenambulance Zuid-Limburg vervoert zieke en gewonde dieren. U kunt de vrijwilligers bereiken via 0900-4433224. Voor meer informatie gaat u naar de website.

Dier in nood Maastricht

Ziet u een dier dat direct hulp nodig heeft? Denk hierbij aan verwaarlozing of mishandeling. Twijfel dan niet en bel direct 114. Dit is een landelijk telefoonnummer voor dieren in nood. Zo kan het zijn dat de dierenpolitie of de dierenbescherming wordt ingeschakeld.

Hondenuitlaatservice Maastricht

Werkt u veel en kent u niemand die uw hond uit kan laten? Of bent u slecht ter been? Dan kunt u gebruik maken van de diensten die een hondenuitlaatservice aanbiedt. In Maastricht zijn er verschillende hondenuitlaatservices. Bijvoorbeeld bij Hondenuitlaatservice Shaggy Maastricht of Theo’s Honden Uitlaatcentrale.

Dierenpension Maastricht

Gaat u op vakantie of kunt u door ziekte tijdelijk niet zorgen voor uw huisdier? Breng dan uw huisdier naar Animal's Faith in Maastricht.

Huisdiervriendelijk hotel Maastricht    

In de omgeving van Maastricht zijn ruim 40 hotels waar u én uw huisdier van harte welkom zijn. Via de website van hotelspecials.nl zoekt u op Maastricht en bij faciliteiten vinkt u huisdieren toegestaan aan. Er verschijnen direct hotels op uw beeldscherm, nu kunt u eenvoudig een hotel kiezen voor jullie verblijf.

Uitvaartzorg huisdieren regio Maastricht

Is uw geliefde huisdier overleden? Dan kunt u ervoor kiezen om uw huisdier te laten begraven of cremeren. Op ongeveer een kwartier rijden vanaf Maastricht vindt u Dierenbegraafplaats Meerssen. In Beek vindt u een dierencrematorium, dit is op slechts 20 minuten rijden vanaf Maastricht.

Informatie Maastricht

Ontbreekt er belangrijke informatie? Meld dit dan bij ons door een mail te sturen naar service@zoekdierenarts.nl.