U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Meppel

Dierenarts Meppel

Meppel

De stad Meppel bevindt zich in het Zuidwesten van Drenthe. De stad telt ruim 30.000 inwoners. Voor alle dierenliefhebbers van Meppel hebben wij deze pagina met zorg samengesteld. Zo vindt u hier belangrijke telefoonnummers van bijvoorbeeld de Dierenambulance. Maar ook informatie over wandelgebieden en meer.

Hondenbelasting Meppel

Hondenbezitters in Meppel hoeven geen hondenbelasting te betalen.

Regels voor hondenbezitters Meppel

Iedere hond in Nederland moet gechipt en geregistreerd zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor honden in Meppel. Honden moeten aangelijnd uitgelaten worden en zijn niet welkom op speelplaatsen, speelweiden of in zandbakken. Ruim altijd netjes de hondenpoep op.

Wandelgebieden omgeving Meppel

Houdt u ervan om een lange wandeling met uw hond te maken? Dan is het Drents Friese Wold en het Fochteloërveen misschien iets voor u. Hier zijn speciale losloopzones en u hoeft uw hond hier niet aan te lijnen. Maar ook Boswachterij Ruinen is prachtig om te wandelen. Er zijn twee losloopgebieden en er is water waar uw hond kan zwemmen. U kunt parkeren aan de Koekangerveldweg in Ruinen of aan de Ruinerweg in Echten.

Diervriendelijk hotel Meppel

In de omgeving van Meppel bevinden zich 4 hotels die huisdieren toestaan. Ga naar de website van hotelspecials.nl en zoek op Meppel. Vink bij faciliteiten huisdieren toegestaan aan en u kunt nu een hotel kiezen waar u wilt overnachten.

Restaurants in Meppel waar huisdieren zijn toegestaan

Wilt u uit eten en uw hond mee nemen? Dan zoekt u natuurlijk een restaurant in Meppel waar dit kan. Via de website eet.nu ziet u direct of er restaurants zijn waar u en uw hond welkom zijn. Voer bij plaats Meppel in en bij faciliteiten vinkt u huisdieren toegestaan aan.

Dierenambulance regio Meppel

Ziet u een gewond of een ziek dier? Dan kunt u contact opnemen met Dierenambulancezorg Zuidwest Drenthe. U kunt de vrijwilligers bereiken via telefoonnummer 0522-255643. Het spoednummer is 06-25239569.

Dier in nood Meppel

Bent u getuige van dierenmishandeling of dierenverwaarlozing? Bel dan direct 114. Dit is een landelijk telefoonnummer. De medewerker zal dan of de dierenpolitie of de dierenbescherming inschakelen.

Dierenpension regio Meppel

Zoekt u een tijdelijk logeeradres voor uw hond of kat? Dan is een dierenpension een uitkomst. Zo vindt u in Punthorst Dierenpension Happy Care. Als u op vakantie gaat of tijdelijk niet voor uw huisdier kunt zorgen, brengt u uw huisdier ook naar een dierenpension.

Uitvaartzorg huisdieren regio Meppel

Is uw huisdier overleden en wilt u een waardig afscheid? Dan kunt u kiezen voor het begraven of cremeren van uw huisdier. In de regio van Meppel vindt u drie dierencrematoria en begraafplaatsen: Dierenbegrafplaats Larixhof in Wilhelminaoord, De Marand Dierenbegraafplaats in Hollandscheveld en Dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen.

Hondenschool Meppel

Wilt u uw hond trainen? Dat kan bij Hondenschool Tjabbe in Meppel.

Informatie Meppel

Deze pagina is  met zorg samengesteld. Mist u informatie of staat er verouderde informatie? Stuur dan een mail naar service@zoekdierenarts.nl.