U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Rotterdam

Dierenarts Rotterdam

Rotterdam

In de provincie Zuid-Holland vindt u Rotterdam. De havenstad van Nederland telt ruim 600.000 inwoners. Speciaal voor alle dierenliefhebbers in Rotterdam is deze pagina met informatie samengesteld. U vindt hier informatie over wandelroutes en belangrijke telefoonnummers van bijvoorbeeld de dierenambulance.

Hondenbelasting Rotterdam

Ook in Rotterdam dient iedere hondenbezitter hondenbelasting betalen. U moet uw hond(en) altijd doorgeven aan de gemeente Rotterdam. Voor meer informatie hoe u uw hond kunt aanmelden en wat de bedragen zijn gaat u naar de website van de gemeente Rotterdam.

Regels hondenbezitters

Iedere hond in Nederland moet gechipt en geregistreerd zijn. Woont u als hondeneigenaar in Rotterdam? Dan moet u zich houden aan een aantal regels. Zo geldt er een aanlijnsplicht. Dit betekent dat uw hond altijd aangelijnd moet zijn. Er zijn speciale gebieden waar uw hond los mag lopen, de zogenaamde losloopgebieden. Deze staan duidelijk aangegeven met borden. Naast de aanlijnsplicht bent u ook verplicht om hondenpoep op te ruimen. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete.

Wandelgebieden Rotterdam en omgeving

Houdt u ervan om een wandeling te maken met uw hond? En vindt u het belangrijk dat uw hond los kan lopen? Dan kunt u naar stadspark De Twee Heuvels of het Kralingse Bos gaan. Of wat denkt u van natuurgebied Lage Bergse Bos? Hier kunt u niet alleen wandelen met uw hond, maar er is ook zwemwater. Uw hond mag niet los lopen op de ligweiden en het eiland waar Schotse Hooglanders grazen. U kunt uw auto parkeren bij manege Hillegersberg of restaurant ‘t Hoekse Hout. Bij het natuurgebied Rotterneren zijn voldoende parkeergelegenheden.

Restaurants waar honden toegestaan zijn in Rotterdam

Via de website www.eet.nu vindt u eenvoudig restaurants waar honden ook welkom zijn. Bij plaats voert u Rotterdam in en bij faciliteiten vinkt u honden toegestaan aan.

Huisdiervriendelijke hotels Rotterdam

Wilt u overnachten in Rotterdam en zoekt u een hotel waar huisdieren zijn toegestaan? Zoek dan via Hotelspecials.nl. Bij plaats voert u Rotterdam in en bij faciliteiten vinkt u huisdieren toegestaan aan. In en rondom Rotterdam zijn er 20 hotels die hiervoor in aanmerking komen. Voldoende keuze dus.

Dierenpension Rotterdam

Als u een tijdelijk logeeradres zoekt voor uw huisdier, dan is een dierenpension een oplossing. Zo kunt u bijvoorbeeld uw knaagdieren naar Knaagdierenpension REO in Rotterdam brengen. Wilt u dat uw huisdieren in de eigen omgeving worden verzorgd? Schakel dan de dierenverzorgers van Uwoppas.nu in. In Nootdorp vindt u Dierenpension Roma speciaal voor honden.

Hondenuitlaatservice Rotterdam

Kunt u uw hond niet uitlaten omdat u overdag aan het werk bent? Of omdat u slecht ter been bent? Dan is een hondenuitlaatservice misschien wel iets voor u. U kunt uw hond bijvoorbeeld toe vertrouwen aan Hondenuitlaatservice Lassie.

Hondenschool & Pension Pijnacker

In Pijnacker vindt u dé hondenschool in de omgeving van Rotterdam. Maar er is meer. U kunt hier uw huisdier ook onbezorgd achterlaten als u op vakantie gaat.

Dierenbescherming Rijmond

De vrijwilligers van Dierenbescherming Rijnmond vangen dieren op in opvangcentra. Dieren in nood of zwervende dieren worden opgehaald door de dierenambulances.

Dier in nood

Ziet u dat een dier mishandeld of verwaarloosd wordt? Bel dan direct 114. Dit is een landelijk noodnummer voor dieren in nood. Per situatie wordt gekeken of de dierenpolitie of de dierenbescherming wordt ingeschakeld om het welzijn van het dier te waarborgen.

Uitvaartzorg huisdieren Rotterdam

Is uw trouwe maatje overleden? Dan wilt u op een gepaste wijze afscheid nemen. Dat kan bij Huisdieren en Paardencrematorium Rotterdam,  bij Majesta of Dierencrematorium Rotterdam.

Informatie Rotterdam

Heeft u aanvullende informatie die u graag wilt laten toevoegen? Stuur dan een mail naar service@zoekdierenarts.nl.