U bent hier: Dierenarts zoeken Dierenarts zoeken top 20 plaatsen Dierenarts Zwolle

Dierenarts Zwolle

Zwolle

Zwolle is een prachtige stad gelegen in de provincie Overijssel. In deze Hanzestad wonen meer dan 120.000 inwoners. Woont u in Zwolle en heeft u huisdieren? Dan vindt u op deze pagina handige informatie. Bijvoorbeeld de mooiste wandelgebieden voor u én uw hond.

Hondenbelasting Zwolle

In de meeste gemeenten in Nederland moeten hondenbezitters hondenbelasting betalen. In de gemeente Zwolle hoeft u als hondenbezitter geen hondenbelasting te betalen.

Regels voor hondenbezitters in Zwolle

Honden moeten in Zwolle aangelijnd uitgelaten worden. Daarnaast is er een opruimplicht voor hondenpoep. Het is voor honden verboden om bij kinderspeelplaatsen, speelweiden of zandbakken te komen. Ook zijn honden niet welkom in voetgangerszones, overdekte winkelcentra, wijkwinkelcentra Diezerpoort, Dobbe, Petuniaplein, Stadshagen, Sweelinckplein, Forelkolk en Sellekamp. En het voetpad in het winkelcentrum in Zwolle-Zuid is verboden voor honden. In de gemeente Zwolle zijn ruim 30 losloopgebieden gecreëerd. Voor meer informatie gaat u naar de website. Hier vindt u onder meer voorzieningen voor honden, een hondenkaart, losloopterreinen bij u in de buurt en tips.

Wandelgebieden Zwolle

Houdt u ervan om samen met uw hond de natuur in te gaan? Ga dan eens naar het Zwolse Bos in Heerde. Dit is helemaal een aanrader als uw hond van zwemmen houdt. U kunt uw auto parkeren aan de Ossenbergweg. Aan de andere kant van de A50 ligt het Heerderstrand. Honden mogen hier loslopen en zwemmen van 16 september tot 16 april.

Restaurants in Zwolle waar honden ook welkom zijn

Wilt u uiteten en uw viervoeter meenemen? Zoek dan via de website van Eet.nu een restaurant in Zwolle. Vergeet bij faciliteiten niet honden toegestaan aan te vinken.    

Huisdiervriendelijke hotels Zwolle en omgeving

Zoekt u een hotel waar u samen met uw huisdier kunt overnachten? Via de website Hotelspecials.nl vult u bij plaats Zwolle in. Bij hotelfaciliteiten vinkt u huisdieren toegestaan aan. In Zwolle en omgeving zijn er 7 hotels die huisdieren toestaan. Wat denkt u bijvoorbeeld van het Hampshire Hotel – Lumen Zwolle?

Dierenpension Zwolle

Zoekt u een tijdelijk logeeradres voor uw huisdier? Omdat u bijvoorbeeld op vakantie gaat? Laat uw huisdier dan overnachten bij Dierenpension Zwolle of
Dierenpension Happy Care.

Uitlaatservice Zwolle

In de Hanzestad Zwolle zijn verschillende uitlaatservices. Bijvoorbeeld: Micks Honden Uitlaatservice, Uitlaatservice Brutus, Hondenuitlaatservice Zwolle.

Dierenbescherming regio Zwolle

Zwolle valt onder de Dierenbescherming Noord-Overijssel. De dierenbescherming zorgt voor het welzijn van dieren. Zij inspecteren onder andere meldingen van dierenmishandeling of dierenverwaarlozing. Ook vangt de dierenbescherming dieren op.

Dierenasiel Zwolle

In het dierenasiel Zwolle worden gevonden dieren of zwervende dieren opgevangen. In het asiel worden de dieren verzorgd en waar mogelijk zal het asiel op zoek gaan naar een nieuw baasje.

Dierenambulance Zwolle

Heeft u een dier gevonden of ziet u een gewond dier? Bel dan de dierenambulance Zwolle. Het alarmnummer is 24 uur per dag bereikbaar: 06-25120505.

Dier in nood Zwolle

Ziet u een dier dat  ernstig is verwaarloosd is of vermoedt u mishandeling? Aarzel dan niet en bel het landelijke meldnummer voor dieren in nood: 114. Per geval wordt er gekeken of de dierenbescherming of de dierenpolitie ingeschakeld moet worden.

Uitvaartzorg dieren Zwolle

Als uw huisdier is overleden, kunt u ervoor kiezen om uw huisdier te begraven of cremeren. In Dalfsen vindt u Dierenbegraafplaats Venneberg. Wilt u liever uw huisdier laten cremeren? Dat kan bij HDC Oost in Deventer.

Informatie Zwolle

Heeft u meer informatie die wij kunnen toevoegen? Stuur dan een mail naar service@zoekdierenarts.nl.