U bent hier: Honden Hondenrassen; wat past bij u? Beagle; intelligente, eigenzinnige gezinshond

Beagle; intelligente, eigenzinnige gezinshond

De Beagle is een echte jachthond, die altijd zijn neus achterna gaat en erg nieuwsgierig is. Ook is het een sociaal vaardig hondenras, dat met alle mensen en dieren overweg kan. Het is dan ook een gezinshond bij uitstek en kan slecht alleen zijn. Beagles zijn erg actief en eigenzinnig.

 

beagle pup

Karakter Beagle

Het karakter van de Beagle is veelzijdig. Aan de ene kant is het een erg lieve, aanhankelijke huisgenoot die graag geaaid wordt. Aan de andere kant is hij erg actief en luistert niet altijd als hij zijn eigen plannen heeft. Een consequente opvoeding (cursus) en veel beweging zijn noodzakelijk.

Karakter en kenmerken Beagle:

  • erg actief/speels
  • vrolijk en intelligent
  • echte gezinshond
  • heeft gezelschap nodig
  • eigenwijs
  • jachthond met goede neus
  • heeft strikte training nodig
  • goede begeleidingshond
  • middelgrote hond
  • leeftijd gemiddeld 12 tot 15 jaar

Opvoeding Beagle

De opvoeding van een pup is een tijdrovende bezigheid. Houdt hier rekening mee voordat u een hond in huis haalt. Beagles staan bekend om hun eigenwijze en soms moeilijk opvoedbare karakter. Toch is het trainen van een Beagle in principe niet moeilijker dan andere rassen. Wel is deze hond erg energiek en kan hij soms zijn eigen gang gaan. Ook is hij erg intelligent en zoekt hij bijvoorbeeld een ontsnappingsmogelijkheid in uw tuin. Het baasje dient dan ook consequent te zijn en de Beagle genoeg beweging te geven. Dan is ook de Beagle goed op te voeden.

Verzorging Beagle

Dit ras heeft in principe geen bijzondere verzorging nodig. Zijn vacht kunt u af en toe eens borstelen, maar is gemakkelijk in onderhoud. Controleer wel regelmatig het gebit van uw Beagle om gebitsproblemen op te sporen. En geef zoals gezegd deze hond veel beweging, een klein blokje om is absoluut niet genoeg. Vooral jachtspelletjes en flinke wandelingen maken deze hond gelukkig. Ruimt in huis en voldoende tijd zijn daarnaast een aanrader, deze hond heeft gezelschap nodig. Hij kan niet goed alleen zijn en is gek op spelletjes, kinderen en soortgenoten. 

beagle

Gezondheid Beagle

Er zijn geen specifieke gezondheidsproblemen bij de Beagle bekend. Houdt altijd in de gaten dat de hond niet te dik wordt. Dit levert allerlei gezondheidsrisico’s op.

Beagle pup kopen

Beagle pups zijn populair in ons land. Ze zijn dus op allerlei adresjes te koop. Wij raden u aan om alleen bij een betrouwbare fokker een Beagle pup te kopen. Vraag altijd naar de papieren van de ouderhonden en kijk of de fokker is aangesloten bij de ALAEU. Malafide broodfokkers die hun pups op Marktplaats aanbieden, willen alleen snel een paar honderd euro verdienen. U kunt uiteraard altijd kijken of er in een dierenasiel in uw buurt een volwassen hond aanwezig is die wacht op herplaatsing.

Populaire thema's:
NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

De laatste foto's

Duitse herder training
Duitse herder ligt

Praktische tips

Klachten bij uw dier