U bent hier: Katten Kattenrassen: wat past bij u?

Kattenrassen: wat past bij u?

In Nederland kunt u verschillende, prachtige kattenrassen aanschaffen. Wilt u een zuivere raskat of juist een gemêleerd bastaardkatje? De keuze is aan u. Bedenk van te voren goed hoeveel verzorging de raskat nodig heeft, langere haren hebben bijvoorbeeld veel aandacht nodig.  Ook zijn bepaalde karaktereigenschappen kenmerkend voor een kattenras. Wilt u een hele knuffelige, sociale kat, die graag bij uw kinderen zit? Of houdt u van een eigenwijze kat, die graag op jacht gaat? Een goede fokker of cattery zal ook nagaan of u een geschikt baasje bent voor het kattenras.

kattenrassen

Kattenrassen overzicht

In een reeks artikelen laten we u graag verschillende kattenrassen zien. Stoere grote katten, zachte langharige katten, u vindt ze allemaal op onze site. We geven u hiermee graag een beeld van de kattenrassen in Nederland. En een tip: neem eens een kijkje in een dierenasiel in de buurt, daar zitten vaak allerlei prachtige katten te wachten op een nieuw thuis.

ragdoll kat

Populaire kattenrassen

Hoewel veel mensen een ‘gewoon’ bastaardkatje hebben, is er ook veel interesse in echte raskatten. Soms om ze mee naar shows te nemen, of om hun specifieke jachtinstinct in te zetten rondom huis. Of omdat ze gewoon erg bijzonder zijn voor hun eigenaar. Een paar populaire kattenrassen in ons land:

Populaire thema's:
NieuwsoverzichtMeer nieuws
Video's

De laatste foto's

Maine coon katten
maine coon
ragdoll kat
perzische kat

Praktische tips

Klachten bij uw dier