U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Allergie bij honden

Gerelateerde informatie

Allergie bij honden

Wat is allergie bij de hond?

Allergie hondEen belangrijke oorzaak van jeuk en huidklachten bij honden zijn allergieën. De oorzaak van allergie is of een eiwit in het voedsel (voedselallergie) of stoffen in de omgeving van uw hond (atopie). U kunt dit vergelijken met hooikoorts bij een mens. Honden zijn vaak allergisch voor bomen en grassen, huidschilfers van mens en kat en huisstofmijt. Daarnaast kan een allergie gepaard gaande met jeuk duiden op de aanwezigheid van tekenvlooien of mijten. U kunt zelf nagaan of de jeuk door een allergie of door ongedierte veroorzaakt wordt. Jeuk veroorzaakt door een allergie komt meestal voor op de buik, oorschelpen, kop en poten. De jeuk die vlooien veroorzaken, komt meestal voor op de rug en bij de staart van de hond. Allergie bij honden komt vaak voor. Bij bepaalde rassen, zoals de West Highland white terriër en de Jack Russel is het probleem erfelijk.  Honden kunnen de allergie ook langzaam opbouwen tijdens het leven. Honden kunnen tot 6 jaar leeftijd een allergie opbouwen.  Zonder behandeling kan uw hond het hele leven last houden van allergie.

Wat kunt u zelf doen tegen allergie bij uw hond?

U wilt natuurlijk dat uw hond zich beter voelt. Wat kunt u het beste doen? Probeer eens een hondenkussen van Quantem med of een Vetbed Premium hondendeken. Het hondenkussen van Quantem med is een speciaal kussen ontwikkeld voor honden met allergie. Dit kussen beschermt uw hond tegen huismijt en bacteriën. De hondendeken van Vetbed Premium is een knuffeldeken en behagelijke slaapplek in één. Deze deken is antiallergeen en wasbaar op 90 graden. Naast deze maatregelen is het bij een allergie belangrijk dat een dierenarts uw hond behandelt. De hond krijgt dan medicijnen die de klachten verlichten.

Heeft uw hond last van allergie? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Vermoedt u dat uw hond een allergie heeft? En wilt u graag een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt? Vaak wordt er eerst een allergietest afgenomen en behandelt de dierenarts uw hond vervolgens met medicijnen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten