U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Bindvliesontsteking hond

Bindvliesontsteking hond

Bindvliesontsteking hond; wat is het?

Bindvliesontsteking wordt ook wel conjunctivitis genoemd. Het bindvlies bevindt zich aan de binnenkant van de oogleden van uw hond. Het bindvlies werkt als een afweersysteem: het houdt vuiltjes en bacteriën buiten. Als uw hond een wondje heeft of een slechte weerstand, dan kunnen deze zelfde bacteriën een ontsteking veroorzaken. Dat wordt bindvliesontsteking genoemd. Elke hond kan dit krijgen. bindvliesontsteking hond

Bindvliesontsteking hond; symptomen

Uw hond kan bindvliesontsteking hebben aan één of twee ogen. Bij één oog is tocht meestal de oorzaak. Een bindvliesontsteking uit zich in rood geïrriteerde en tranende ogen. Uw hond kan aan zijn kop krabben of er mee over de grond schuren. Er kunnen korsten en pus in de ooghoeken ontstaan.

Bindvliesontsteking hond; wat kunt u zelf doen?

Bindvliesontsteking kan ontstaan doordat uw hond veel op de tocht ligt. Kijk dus eens naar de plek van de mand of het kleed waar uw hond thuis op ligt. Het kan ook zijn dat uw hond een verminderde weerstand heeft. Zorg er dan voor dat de weerstand van uw hond verhoogt. Goed hondenvoer is hiervoor de basis, net als voldoende beweging. De tranende en geïrriteerde ogen van uw hond kunnen schoongemaakt worden met lauw uitgekookt water. Bij een heftige bindvliesontsteking heeft uw hond behandeling door de dierenarts nodig. Antibiotica of oogzalf kunnen de oplossing bieden. 

Heeft uw hond bindvliesontsteking? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw hond langdurig last van geïrriteerde ogen? Maak dan een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan u advies geven en de ogen van uw hond beoordelen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten