U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Blaasgruis hond

Blaasgruis hond

Blaasgruis hond; wat is het?

Hond met blaasgruisBlaasgruis bij de hond betekent dat er zoutkristallen in de urine van uw hond zitten. Blaasgruis ontstaat doordat de urine te veel zouten bevat. De zouten gaan kristallen vormen. De zoutkristallen worden langzaam groter. Uiteindelijk gaan de kristallen zich hechten aan organisch materiaal in de urine, waardoor blaasgruis gevormd wordt. Blaasgruis bij de hond kan uitgroeien tot blaasstenen. Er komen meerdere soorten kristallen voor bij honden. Het is belangrijk om door een dierenarts te laten onderzoeken welke kristallen de blaasgruis veroorzaken. De behandeling van uw hond is afhankelijk van het soort kristallen in de urine. Blaasgruis kan een oorzaak zijn van een blaasontsteking bij uw hond. Ook kunnen blaasgruis en blaasstenen de plasbuis (urethra) verstoppen. Uw hond kan dan niet meer plassen en de blaas raakt overvol. Dit betekent dat de nieren de afvalstoffen niet meer kwijt kunnen. Uiteindelijk hopen de afvalstoffen zich op. Het lichaam van uw hond vergiftigt zichzelf. Dit kan in ernstige gevallen het overlijden van uw hond tot gevolg kan hebben.

Blaasgruis hond; symptomen

In het beginstadium van blaasgruis heeft uw hond waarschijnlijk nog niet veel klachten. Als zich echter wel gruis of stenen vormen, heeft uw hond veel pijn. U kunt merken dat uw hond vaker plast en kleine plasjes doet. Ook kan het zijn dat uw hond juist niet meer wil plassen omdat de pijn te erg is. U kunt dan wel zien dat uw hond aandrang heeft en wil persen. Ook kan hij overmatig persen zodat het lijkt alsof hij moet poepen. Bloed in de urine is ook een veelvoorkomend symptoom van blaasgruis en blaasontsteking. Als de blaasgruis en stenen de blaas verstoppen kan uw hond ernstigere klachten hebben. Dit veroorzaakt een verminderde eetlustlusteloosheid en braken.  

Blaasgruis hond; wat kunt u zelf doen?

Heeft uw hond blaasgruis? Het is natuurlijk vervelend om te zien dat uw hond pijn heeft. U wilt hem dan ook zo snel mogelijk van de blaasgruis afhelpen. Een behandeling bij een dierenarts kan daarom van belang zijn. Ook kunt u zelf proberen de gezondheid van de blaas van uw hond op peil te houden. Dit kunt u doen door Cranimals original poeder te gebruiken. Cranimals is een voedingssupplement die de gezonde werking van de blaas ondersteunt.

Heeft uw hond blaasgruis? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw hond pijn tijdens het plassen? Misschien heeft uw hond een blaasontsteking of blaasgruis. U kunt hiervoor contact opnemen met een dierenarts. De dierenarts kan doormiddel van een urine onderzoek vaststellen welke kristallen de blaasgruis veroorzaken. Daarna kan de dierenarts een behandeling starten. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts