U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Blaasontsteking hond

Gerelateerde informatie

Blaasontsteking hond

Blaasontsteking hond; wat is het?

Doet uw hond vaak kleine plasjes en plast hij ineens in huis? Het is goed mogelijk dat uw hond een blaasontsteking heeft. Een blaasontsteking is een ontsteking aan de blaaswand van uw hond. De blaas is hierdoor erg gevoelig en dit zorgt voor het veelvuldig samentrekken van de blaas. Doordat de blaas vaak samentrekt, plast uw hond vaker. Hij doet kleine plasjes en kan die moeilijk ophouden. Een blaasontsteking bij de hond wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een infectie of blaasgruis.

Blaasontsteking

Blaasontsteking hond; symptomen

U kunt een blaasontsteking bij de hond vaak gemakkelijk herkennen. Uw hond plast ineens erg vaak en hij doet alleen maar kleine plasjes. Soms kunt u bloed in de urine aantreffen. Ook kunt u een ontsteking herkennen, doordat uw hond erg perst wanneer hij moet plassen. Meestal is er in dit geval ook sprake van blaasgruis bij de hond. 

Blaasontsteking hond; wat kunt u zelf doen?

Een blaasontsteking is geen pretje voor uw hond. U wilt natuurlijk dat uw hond zo snel mogelijk weer normaal kan plassen. Zorg dat hij ondertussen goed blijft drinken. Het is van belang de oorzaak van het blaasprobleem vast te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met een dierenarts.

Heeft uw hond blaasontsteking? Zoek direct een dierenarts

Is uw hond ineens niet meer zindelijk of doet hij meerdere keren kleine plasjes? De kans is dan groot dat uw hond een blaasontsteking heeft. Een dierenarts kan door middel van een urineonderzoek vaststellen of uw hond last heeft van een blaasontsteking. Daarna kan hij een geschikte medicijnen voorschrijven. Vind direct een dierenarts bij u in de regio. 

Zoek een dierenarts