U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Bloedarmoede hond

Gerelateerde informatie

Bloedarmoede hond

Bloedarmoede hond; wat is het?

Hond met bloedarmoedeIedereen heeft wel eens gehoord van bloedarmoede. Maar wist u ook dat uw hond bloedarmoede kan hebben? Bloedarmoede is ernstig en het is daarom belangrijk dat u weet wat bloedarmoede is. Bloedarmoede betekent dat uw hond te weinig rode bloedcellen heeft. Er is voldoende bloed maar dit is te dun. Bloedarmoede kan levensbedreigend zijn. Bloedarmoede bij uw hond is geen ziekte, maar een symptoom van een ziekte. Er is dus altijd een achterliggende oorzaak. Uw hond dient altijd behandeld te worden door een dierenarts. Naast de bloedarmoede moet hij/zij de oorzaak aanpakken.

Bloedarmoede hond: oorzaken

Om bloedarmoede goed te behandelen en herhaling te voorkomen, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Er zijn meerdere oorzaken van bloedarmoede bij de hond:

Denkt u dat uw hond bloedarmoede heeft? Twijfel dan niet maar neem direct contact op met een dierenarts bij u in de buurt. 

Bloedarmoede hond; symptomen

Bloedarmoede bij de hond zorgt voor bleke slijmvliezen. Ook maakt uw hond een vermoeide indruk. Zo kan hij erg zwak worden bij ernstige bloedarmoede. Daarbij kan uw hond een versnelde hartslag krijgen, versnelde ademhaling en kan hij ander eetgedrag gaan vertonen. Vreemde gewoonten zoals het likken aan muren of het eten van ontlasting zijn vaak een teken van bloedarmoede. Uw hond probeert het tekort aan rode bloedcellen te compenseren door dit vreemde gedrag. Wanneer u dit gedrag opmerkt kunt u het beste contact op nemen met een dierenarts. 

Bloedarmoede hond; wat kunt u zelf doen? 

Bloedarmoede bij de hond is altijd een symptoom van een andere hondenziekte. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak van de bloedarmoede bij uw hond te achterhalen. Een dierenarts onderzoekt uw hond. De bloedarmoede moet zelf ook behandeld worden. Soms is hiervoor een bloedtransfusie nodig. Bloedarmoede bij de hond kan dodelijk zijn als het niet opgemerkt wordt. Ook moet de oorzaak behandeld worden, anders komt de bloedarmoede steeds terug. 

Uw hond bloedarmoede? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Herkent u één van de symptomen van bloedarmoede bij uw hond? Twijfel dan niet maar maak meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts onderzoekt uw hond en stelt de oorzaak vast. Ook kan de dierenarts de noodzakelijke behandeling starten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenarts