U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Botkanker hond

Botkanker hond

Botkanker hond; wat is het?

Hond met botkankerBotkanker is een kankervorm die het bot van uw hond aantast. De diagnose botkanker bij de hond is een heftige en betekent vaak niet veel goeds. Uw hond kan botkanker krijgen als uitzaaiing van een andere kankervorm, maar botkanker kan ook op zichzelf staan. Dit betekent dat de tumor vanuit het bot groeit. De meest voorkomende tumor in het bot is een osteosarcoom. Dit is meteen de meest kwaadaardige vorm van botkanker. Dit komt vooral voor bij grote hondenrassen: Newfoundlanders, Duitse Doggen en Rottweilers. Botkanker ontstaat meestal al op jonge leeftijd in de poten van uw hond.

Botkanker hond; symptomen

Botkanker betekent niet direct dat uw hond een hele hoop ernstige symptomen krijgt. Als uw hond botkanker heeft, dan kan het zelf zo zijn dat hij in het beginstadium geen symptomen heeft. Uiteindelijk zal de tumor zo groot worden dat uw hond kreupel gaat lopen of dat u een verdikking ziet. Honden met botkanker hebben vaak pijn. De pijn is soms moeilijk te lokaliseren en uw hond reageert soms op geen enkele pijnstiller. Als uw hond één van de symptomen van botkanker heeft, moet u zo snel mogelijk naar een dierenarts gaan. 

Botkanker hond; wat kunt u zelf doen?

Helaas kunt u niets doen tegen botkanker bij uw hond. Ook niet om het te voorkomen. Wanneer u botkanker vermoedt, kunt u het beste zo snel mogelijk naar een dierenarts gaan. Uw dierenarts kan uw hond onderzoeken en de ziekte vaststellen. Ook kan een eventuele behandeling gestart worden. Botkanker is zonder behandeling dodelijk voor uw hond. 

Uw hond botkanker? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Vermoedt u botkanker bij uw hond? Twijfel dan niet, maar neem direct contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Botkanker bij de hond moet zo snel mogelijk behandeld worden. De dierenarts kan u meer informatie geven over het verdere verloop van de ziekte en de behandeling. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering