U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Cushing hond

Gerelateerde informatie

Cushing hond

Cushing hond; wat is het?

De ziekte van Cushing bij de hond is een ziekte waarbij de bijnieren teveel hormoon produceren. De hypofyse maakt een bijnier stimulerend hormoon aan, wat de bijnieren aanzet cortisol te produceren. Maakt de hypofyse teveel van het hormoon aan, dan maken de bijnieren teveel cortisol aan en andersom. Bij de ziekte van Cushing bij de hond is een tumor vanuit de hypofyse vaak de boosdoener. Andere oorzaak kan zijn dat er juist een gezwel vanuit de bijnieren groeit bij Cushing. Cushing komt vaker bij oudere honden voor en vooral bij kleinere rassen. Onbehandelde Cushing eindigt dodelijk voor de hond.Cushing hond, hond ziekte van cushing

Cushing hond; symptomen

Cushing bij de hond geeft een aantal vervelende symptomen die u kunt herkennen.

 

Cushing hond; wat kunt u zelf doen?

Cushing is een nare ziekte voor uw hond, de verstoorde hormoonhuishouding geeft ernstige problemen. Uw hond heeft dan ook behandeling door de dierenarts nodig.

Heeft uw hond symptomen van cushing? Zoek direct een dierenarts

Drinkt uw hond ineens veel en heeft hij een dikke buik? Is uw hond sloom en zakt hij zelfs door zijn poten? Uw hond kan cushing hebben. De dierenarts stelt dit met een urineonderzoek vast. Behandeling kan bestaan uit het verwijderen van een tumor, bestraling of medicijnen.