U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Demodex hond

Demodex hond

Demodex hond; wat is het?

Demodex bij de hond is een mijtsoort. Een besmetting met de demodexmijt wordt ook wel jonge honden schurft of demodicose genoemd. U kunt al horen aan de naam dat demodex vooral bij jonge honden voorkomt. De demodexmijt bevindt zich van nature al in de huid van uw hond. Wanneer de weerstand van de hond nog niet volledig ontwikkeld is (bij pups) of wanneer deze verslechtert door ziekte, kan de mijt problemen veroorzaken. Soms vindt besmetting met demodex al plaats in het nest van de pup. De demodexmijt springt niet over op een mens of op een kat. Als uw hond besmet is met demodex bevindt deze zich meestal rond de kop en poten. De demodexmijt heeft de vorm van een sigaar, alleen heeft deze pootjes.Demodex hond

Demodex hond; symptomen

Uw hond kan jeuk krijgen op de plekken waar de demodexmijt zich bevindt. Dit is meestal bij de kop en poten. Vaak begint een besmetting met kale en rode plekken op deen deze zich in een later stadium bevindt, kunnen er huidschilfers en korsten ontstaan. Uw hond kan heftig reageren op demodex, hij kan grote kale plekken krijgen die  ontsteken. Dit gaat vaak gepaard met ondragelijke jeuk. 

Demodex hond; wat kunt u zelf doen?

Als uw hond jeuk heeft door demodex besmetting wilt u hem hier natuurlijk vanaf helpen. Wat kunt u het beste doen? Omdat er bij een demodex infectie vaak sprake is van een onderliggende oorzaak is het verstandig uw dier door een dierenarts te laten onderzoeken.

Uw hond demodex? Vind direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond last heeft van demodex? En wilt u liever een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? De dierenarts kan vaststellen welke mijtsoort jeuk bij uw hond veroorzaakt. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts