U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Diarree hond

Gerelateerde informatie

Diarree hond

Diarree hond; wat is het?

Uw hond heeft diarree als zijn ontlasting waterig of dun is. Normaal gesproken heeft uw hond 1 á 2 keer per dag stevige ontlasting. Als de hond diarree heeft, is de ontlasting dunner en het komt meestal ook vaker. Diarree bij uw hond kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan acute diarree veroorzaakt worden door verandering van voer of een voedselallergie. Ook kan het een symptoom van een virus zijn zoals parvo of het coronavirus. Ook kan diarree het een teken zijn dat uw hond besmet is met spoelwormen of giardia. Als uw hond diarree heeft, is dit echter niet meteen reden tot ongerustheid. Houd uw hond wel in de gaten. Bij twijfel of ongerustheid kunt u contact opnemen met een dierenarts. 

Diarree hond; symptomen

De ontlasting van uw hond ziet er bij diarree anders uit dan normaal. Zo kan de ontlasting dunner zijn of er uit zien als water. Als uw hond gedurende langere tijd last heeft van diarree kan dit uitdroging veroorzaken. U kunt dit zien doordat uw hond droog tandvlees heeft. Uitdroging kan ook herkend worden aan de huid van uw hond: deze is dan minder elastisch.

Diarree hond; wat kunt u zelf doen?

Heeft uw hond diarree? U wilt hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen.Als uw hond regelmatig diarree heeft kan voedsel een oorzaak zijn. Kies dan voor voer wat geschikt is voor gevoelige darmen. Weet u niet wat de oorzaak van de diarree bij uw hond is? En houdt het een paar dagen aan? Neem dan contact op met de dierenarts. Zorg dat uw hond goed blijft drinken om uitdroging te voorkomen, geef de hondebrokken in kleine porties.

Uw hond diarree? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw hond diarree? Maakt u zich zorgen of twijfelt u aan de oorzaak van de diarree? Maak dan een afspraak met een dierenarts. Een dierenarts kan uw hond onderzoeken en zo de oorzaak vaststellen. Uw hond kan dan de juiste behandeling krijgen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts