U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Gebroken botten bij honden

Gebroken botten bij honden

Wat zijn botbreuken bij honden?

Gebroken botten komen redelijk vaak voor bij honden. Meestal gaat het om botbreuken door een trauma. Dit trauma kan bijvoorbeeld een aanrijding zijn. Een botbreuk doet erg veel pijn. Uw hond kan eenvoudig een poot breken. Dit komt het meeste voor. Maar ook kan een gebroken kaak, bekken of rug voor komen na een ernstig trauma. Gebroken botten bij uw hond zijn geen pretje en vragen altijd om een bezoek aan de dierenarts. Een operatie is meestal noodzakelijk.Gebroken botten bij honden, botbreuken hond

Symptomen botbreuken

Heeft uw hond gebroken botten? Dan kan er op de plek van de botbreuk een zwelling ontstaan. Ook heeft uw hond pijn en zal hij het bot niet meer kunnen belasten. Bij een bot breuk in één van de poten loopt uw hond kreupel. Gebroken botten kunnen ook door de huid heen prikken. Dan heeft uw hond een ‘open breuk’. Hierbij is dus ook een wond ontstaan. Neem bij botbreuken altijd contact op met een dierenarts. 

Wat kunt u zelf doen tegen botbreuken bij uw hond?

Als uw hond eenmaal een botbreuk heeft kunt u zelf helaas niets doen. U dient meteen een afspraak te maken met de dierenarts. De dierenarts kan door middel van een röntgenfoto de breuk onderzoeken en de behandeling bepalen. Zo kan een operatie nodig zijn en heeft uw hond mogelijk gips nodig. Daarna zal uw hond moeten rusten en kunt u er op toe zien dat die rust gehouden wordt. Vaak worden pijnstillers voorgeschreven.

Heeft uw hond botbreuken? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden van een botbreuk bij uw hond? Twijfel niet een neem meteen contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan de breuk bevestigen en behandelen.Uw hond kan ook pijnstilling krijgen. Botbreuken zijn vaak goed te genezen met de juiste zorg. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering