U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Heupdysplasie hond

Gerelateerde informatie

Heupdysplasie hond

Heupdysplasie hond; wat is het?

Als het bekken en de heupkop van uw hond niet goed in elkaar passen, heeft uw hond heupdysplasie. Dit is een ontwikkelingsstoornis. De ontwikkeling van heupdysplasie kan erfelijk zijn maar kan ook een gevolg zijn van slechte voeding in de eerste levensjaren van uw hond. Wanneer uw hond heupdysplasie heeft, dan heeft hij pijn in zijn gewrichten. Doordat de heupkop en het bekken niet goed in elkaar vallen, slijten de gewrichten en het kraakbeen van uw hond snel. Zo ontstaat artrose. Het is belangrijk dat uw hond geen snelle en onverwachte bewegingen maakt. Zo beschadigt hij zijn gewrichten minder snel.

Heupdysplasie hond; symptomen

Mank lopen is een veel voorkomend symptoom van heupdysplasie. Door de pijnlijke gewrichten probeert uw hond zijn heup te ontzien. Waarschijnlijk is dit ook het enige dat u aan uw hond  met heupdysplasie kunt zien. Het mank lopen en andere bewegingen van uw hond kunnen gepaard gaan met pijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw hond jankt als hij op zijn poot staat, als hij gaat liggen of juist staan.

Heupdysplasie hond; wat kunt u zelf doen?

Natuurlijk wilt u heupdysplasie bij uw hond voorkomen. Wat kunt u dan het beste doen? Zorg dat u uw hond op een goed adres aanschaft, waarbij u kunt uitsluiten dat de hond is doorgefokt. Zorg verder altijd voor kwalitatief goede hondenbrokken.

Heeft uw hond heupdysplasie? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond heupdysplasie heeft? En wilt u liever een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Doormiddel van röntgen foto`s kan uw dierenarts bepalen of uw hond heupdysplasie heeft. Hier kunt u een dierenarts vinden bij u in de regio.

Zoek een dierenarts