U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Hond pijn aan poot

Hond pijn aan poot

Hond pijn aan poot; wat betekent het?

Uw hond kan pijn aan een poot hebben. Hij kan zich tijdens een flinke wandeling verstappen en zo veel pijn hebben aan zijn poot. Uw hond kan dan hond pijn aan pootkreupel gaan lopen. De kreupelheid verdwijnt meestal na een dag of 5. Verdwijnt de pijn en het kreupel lopen niet, dan kan het noodzakelijk zijn om een afspraak te maken met een dierenarts. Ook kan uw hond een voorwerp (glas, takje) in zijn poot krijgen die pijn veroorzaakt. Het is dan belangrijk dat u het voorwerp uit de poot verwijdert en het wondje schoonmaakt. Naast deze oorzaken kan de hond pijn aan een poot hebben door lichamelijke aandoeningen. Artrose is een veel voorkomende gewrichtsaandoening bij honden, deze kan mank lopen en pijnlijke gewrichten tot gevolg hebben. Daarnaast kan uw hond zere poten hebben door heupdysplasie, dit is een aandoening aan de heupen waardoor uw hond kreupel loopt.

Hond pijn aan poot; symptomen

 

Hond pijn aan poot; wat kunt u zelf doen?

Pijn aan een poot bij uw hond kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat u de poot van uw hond zelf onderzoekt. Zitten er geen stukjes glas of takjes in? Deze kunt u meestal zelf verwijderen. Lukt dit niet dan kan een dierenarts dit doen. Daarnaast is het belangrijk dat u uw hond in de gaten houdt. Houden de klachten aan of worden ze erger, dan kan een afspraak met een dierenarts raadzaam zijn.

Heeft uw hondpijn aan een poot? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Loopt uw hond kreupel? Maakt u zich zorgen over pijn aan zijn poot? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw hond onderzoeken en de oorzaak van de zere poten achterhalen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts