U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Hond plast in huis

Hond plast in huis

Hond plast in huis; wat betekent het?

Uw hond plast ineens in huis, een erg vervelend probleem natuurlijk. Het kan zijn dat uw hond nog een pup is, dan is het zaak om hem zindelijk te maken. Is uw hond al volwassen en ineens niet zindelijk meer? Soms plast de hond ineens in huis na sterilisatie. Teefjes kunnen hier last van krijgen en worden soms pas maanden of jaren na de sterilisatie onzindelijk. Het plassen in huis kan ook wijzen op een onderliggende ziekte, waarbij het lichaam het vocht niet kan vasthouden. Denk hierbij aan suikerziekte, blaasontsteking of baarmoederontsteking. Tot slot kan uw hond in huis plassen door angst, stress, onderdanigheid of juist dominantie (uw reu castreren in een oplossing) of gewoon ouderdom. Een dierenarts kan de oorzaak voor u onderzoeken. Hond plast in huis

Hond plast in huis; symptomen

Uw hond plast in huis, dat zal u zeker opvallen. De symptomen van een hond met urineverlies kunnen zijn:


Hond plast in huis; wat kunt u zelf doen?

Als uw hond zindelijk was en ineens plast in huis, is dat reden tot zorg. Straf uw hond hier niet voor, dat heeft geen zin. Misschien wilt u hem minder water geven, maar doe dat vooral niet. Het vocht heeft uw hond absoluut nodig. Laat hem regelmatig uit, zodat hij de meeste urine buiten kwijt raakt. En zorg voor een schone, droge mand. Maar het belangrijkste; laat de dierenarts uitzoeken wat de oorzaak is.

Uw hond plast in huis? Zoek direct een dierenarts

Was uw hond zindelijk en plast hij ineens in huis? Misschien is uw hond ziek of zijn zijn/haar hormonen de boosdoener. Dit is vaak goed te behandelen. De dierenarts onderzoekt uw hond en kiest de juiste behandeling.