U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Hond stinkt uit bek

Gerelateerde informatie

Hond stinkt uit bek

Hond stinkt uit bek; wat betekent het?

Het is heel vervelend en het komt vaak voor; een hond stinkt uit zijn bek. Het is een fabeltje dat alle honden uit hun bek stinken en dat u er niets aan kunt doen. Als de hond echt erg stinkt, heeft dit vaak een oorzaak. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen en kunt u uw viervoeter van zijn probleem afhelpen.

Hond stinkt uit bek: oorzaken

Meestal komt het (net als bij mensen) door bacteriën die in de mond leven, vooral op en onder de tong. Deze maken stoffen aan als zwavel, wat erg stinkt. Gebitsproblemen, zoals tandplak, tandsteen en de stand van het gebit zijn grote veroorzakers van de stank uit de bek van uw hond. Puppy’s die tanden aan het wisselen zijn kunnen ook erg stinken uit hun bek. Los van deze problemen eten sommige honden vuilnis of hondenpoep, wat natuurlijk een vieze geur kan veroorzaken. Als laatste zijn in enkele gevallen inwendige problemen de boosdoener. Suikerziekte, problemen aan de slokdarm of parasieten kunnen ervoor zorgen dat de hond uit zijn bek stinkt. hond stinkt uit bek

Hond stinkt uit bek; symptomen

Een hond die ineens uit zijn bek stinkt, valt direct op. U zult de symptomen zelf goed kunnen herkennen.

Hond stinkt uit bek; wat kunt u zelf doen?

Meestal stinkt de hond dus uit zijn bek door gebitsproblemen en bacteriën in zijn mond. Dit kunt u voorkomen door kwalitatief goede hondenbrokken aan te bieden. Uw hond moet door het kauwen van zijn voer zijn tanden en kiezen zelf schoon kunnen houden. U kunt hem een handje helpen door een paar keer per week de tanden en tong te poetsen met een hondentandenborstel. Stinkt uw hond erg uit zijn bek? Dan is een bezoek aan de dierenarts slim. Deze kan zijn tanden reinigen of eventueel rotte tanden trekken.

Uw hond stinkt uit zijn bek? Zoek direct een dierenarts

Stinkt uw hond erg uit zijn bek? Heeft hij daarnaast nog andere klachten als overgeven, of veel drinken en plassen? Ga dan direct naar een dierenarts, die pakt de oorzaak van de stank aan.