U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Hooikoorts hond

Hooikoorts hond

Hooikoorts hond; wat is het?

Hond met hooikoortsklachtenHooikoorts bij honden is een allergie. Een allergie wordt ook wel Atopie genoemd. Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie en komt voor in de lente. Uw hond reageert op stoffen (pollen) van buitenaf. Deze pollen komen meestal via de luchtwegen het lichaam van uw hond binnen. Uw hond ademt de pollen in waardoor de allergische reactie ontstaat. Naast hooikoorts kan uw hond ook allergisch zijn voor andere stoffen. Zo kunnen vlooienbeten, kamerplanten, huisstofmijt en huidschilfers ook allergische reacties veroorzaken. Voordat u hooikoorts bij uw hond vaststelt is het belangrijk om andere allergieën uit te sluiten. Een dierenarts kan de hooikoorts bij uw hond vaststellen en behandelen wanneer dit nodig is.  

Hooikoorts hond; symptomen

Hooikoorts bij uw hond uit zich meestal in jeuk. Uw hond kan jeuk krijgen op zijn kop, poten, liezen en oksels. Deze plekken reageren vaak heftiger dan de rest van het lichaam. Ook kan uw hond astmatische klachten ontwikkelen zoals niezen en hoesten. Oorontstekingen, oogontstekingen en anaalklierontstekingen kunnen ook een uiting van hooikoorts zijn. Door de oorzaak van de allergische reactie te achterhalen kan deze behandeld worden.

Hooikoorts hond; wat kunt u zelf doen?

Hooikoorts is vervelend voor uw hond en voor u. Uw hond heeft klachten en zit niet lekker in zijn vel. Als de dierenarts hooikoorts heeft vastgesteld wilt u uw hond hier natuurlijk vanaf helpen. Maar wat kunt u dan het beste doen? Bij ernstige klachten kan uw hond medicijnen van de dierenarts krijgen. Welke dit zijn is afhankelijk van de klachten en de ernst ervan. Natuurlijk kunt u zelf bijdragen aan de gezondheid van uw hond. U kunt met de juiste voeding, vitaminen en mineralen zorgen voor een goede weerstand en een sterk immuunsysteem. Dit geeft uw hond net dat beetje extra.

Heeft uw hond hooikoorts? Zoek direct een dierenarts

Denkt u dat uw hond hooikoorts heeft? Neem dan contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan de allergie vaststellen en een eventuele behandeling starten. Ook kan de dierenarts u advies geven over de verzorging van een hond met hooikoorts. Vind direct een dierenarts bij u in de regio. 

Zoek een dierenartsZoek producten