U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Jeuk bij honden

Gerelateerde informatie

Jeuk bij honden

Jeuk bij honden: wat is de oorzaak?

Iedereen heeft het wel eens gezien; jeuk bij honden. Veel krabben, soms likken of bijten op bepaalde plekken. De jeuk is erg vervelend voor uw hond en kan schade aan zijn huid en vacht toebrengen. Soms is de jeuk onschuldig en gaat het vanzelf weer weg. Maar er is meestal een dieperliggende oorzaak van de jeuk. Jeuk is een symptoom van een aantal aandoeningen, het is belangrijk achter de oorzaak te komen en uw hond de goede behandeling te geven. Ga bij twijfel altijd naar de dierenarts met uw hond.

Mogelijke oorzaken jeuk bij honden:jeuk bij honden

 

Jeuk bij honden: symptomen

Een hond kan dus door allerlei aandoeningen last hebben van jeuk. De jeuk zegt op zich dus niet zoveel. Het is belangrijk in de gaten te houden of uw hond nog andere ziekteverschijnselen heeft, die een aanwijzing geven voor de oorzaak.

Kijk ook eens bij bovengenoemde klachten om te zien welke specifieke symptomen die geven. Ook kunt u informatie halen uit de plek waar de jeuk zit. Krabt uw hond veel op zijn buik (misschien allergisch voor het nieuwe vloerkleed?), zijn anus (het kunnen wormen zijn) of vooral aan zijn poten (is uw hond misselijk?)?

Jeuk bij honden; wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf dus goed letten op het krabgedrag van uw hond en op andere ziekteverschijnselen. Zorg dat uw hond voldoende drinkt. Bent u overgestapt op ander voer en heeft uw hond ineens jeuk? Dan is het verstandig het voer weer te veranderen. Ook kunt u zelf bij jeuk met een vlooienkam de vacht van uw hond alvast inspecteren. Verder blijft het altijd het beste om met uw hond naar de dierenarts te gaan als hij jeuk heeft wat niet wegtrekt.

Heeft uw hond jeuk? Zoek een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw hond jeuk en gaat het niet vanzelf weg? Ziet u nog andere ziekteverschijnselen en maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met een dierenarts in de buurt. De dierenarts zal zijn huid onderzoeken en eventueel wat afschrapen. Ook kan er een bloedonderzoek gedaan worden als allergie of atopie vermoed wordt.