U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Kennelhoest hond

Kennelhoest hond

Kennelhoest hond; wat is het?

Hond met kennelhoestDe naam kennelhoest hond doet vermoeden dat deze hondenziekte alleen in kennels voorkomt. Dit klopt niet. Kennelhoest is een virale infectie aan de voorste luchtwegen en de bronchiën van de hond. Als uw hond kennelhoest heeft, dan kan hij gemakkelijk andere honden besmetten. De ziekte verspreidt zich snel op plekken waar meerdere honden bij elkaar gehouden worden (dit zijn dus niet alleen kennels, maar bijvoorbeeld ook uitlaatplekken). Kennelhoest kan het best vergeleken worden met een flinke griep of verkoudheid. Kennelhoest kan veroorzaakt worden door meerdere ziekteverwekkers zoals het Parainfluenza-virus, Adenovirussen, maar ook door een bacterie genaamd Bordetella Brochisepta.

Kennelhoest hond; symptomen

Kennelhoest bij de hond lijkt op griep of verkoudheid. Ook de symptomen zijn nagenoeg gelijk. Uw hond kan een harde droge hoest hebben. Inspanning verergert deze hoest. Daarnaast zorgt het slijm in de luchtwegen ervoor dat uw hond kokhalst en soms slijm opgeeft. Ook slecht eten, koorts en sloomheid behoren tot de symptomen.

Kennelhoest hond; wat kunt u zelf doen?

Kennelhoest is natuurlijk erg vervelend voor uw hond. Als baasje wilt u uw hond natuurlijk zo goed mogelijk helpen en beschermen. Jaarlijkse vaccinatie tegen kennelhoest bij de hond is een oplossing. Helemaal als uw hond vaak met andere honden in contact komt is een vaccinatie aan te raden. Heeft uw hond eenmaal kennelhoest? Dan is rust het sleutelwoord. Irritatie van de luchtwegen veroorzaakt hoesten en andersom. Hoe drukker uw hond is, hoe langer hij blijft hoesten. Ook kunt u uw hond met een tuigje uitlaten. De druk komt zo niet op de keel en de luchtwegen te staan. De dierenarts kan daarnaast een hoestdrank of antibiotica voorschrijven. 

Heeft uw hond kennelhoest? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Herkent u de symptomen van kennelhoest bij uw hond? Twijfel dan niet en maak een afspraak bij een dierenarts. De dierenarts kan kennelhoest vaststellen en behandelen. Ook kunt u extra informatie over de ziekte en het herstel krijgen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten