U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Maligne lymfoom hond

Maligne lymfoom hond

Maligne lymfoom hond; wat is het?

Maligne lymfoom bij de hond is een kanker soort. Dit wordt ook wel lymfeklierkanker genoemd. De lymfeknopen zitten door het hele lichaam van uw hond Maligne lymfoom hondverspreid. Deze vorm van kanker kan zich overal in het lichaam van uw hond ontwikkelen. Lymfeklierkanker komt ook voor in het beenmerg en de milt van uw hond. De prognose van honden met lymfeklierkanker is meestal niet gunstig. Als uw hond lymfeklierkanker heeft, is behandeling dan ook noodzakelijk. Lymfeklierkanker is helaas niet te genezen. Uw hond kan wel behandeld worden, deze mogelijkheden zijn er:

  • met medicijnen (chemokuur)
  • prednison, dit kan wanneer u geen chemokuur wilt.

 

Een chemokuur zorgt voor verzachting en verlenging van het leven van uw hond. Prednison doet dit ook, alleen werkt dit vaak maar enkele weken. Als uw hond behandeld wordt met chemo dan kan dit zijn leven verlengen met ongeveer één jaar. Als hij niet behandeld wordt is de kans groot dat hij niet meer dan 3 maanden te leven heeft.

Maligne lymfoom hond; symptomen

De symptomen hangen af van de plaats van het maligne lymfoom in het lichaam van uw hond. Een vergrote lymfeknop in de borstholte van uw hond zorgt bijvoorbeeld voor kortademigheid. Braken en diarree kunnen ook symptomen zijn van lymfeklierkanker bij uw hond. Daarnaast kan uw hond hoesten, vermageren, geen eetlust of moeite hebben met plassen en poepen hebben. Ook kunt u een knobbeltje voelen op het lichaam van uw hond. 

Maligne lymfoom hond; wat kunt u zelf doen?

Maligne lymfoom bij de hond is niet te genezen. U wilt natuurlijk dat uw hond zo fit mogelijk blijft en geen pijn heeft.

Wat kunt u zelf doen als maligne lymfoom is vastgesteld:

  • geef uw hond extra zorg, aandacht en warmte
  • geef uw hond rust wanneer zijn lichaam daarom vraagt
  • zorg voor goed hondenvoer, overleg met uw dierarts of u dit moet aanpassen
  • extra supplementen kunnen helpen bij kleine ongemakken
  • geniet van de tijd die u samen met uw hond heeft

 

Daarnaast heeft uw hond dus duidelijk behandeling door de dierenarts nodig. Zorg dat u hier tijdig naartoe gaat en volg de adviezen op die de dierenarts u geeft rondom de zorg voor uw zieke hond.

Heeft uw hond Maligne lymfoom? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Herkent u één van de symptomen van lymfeklierkanker bij uw hond? Aarzel dan niet en neem zo snel mogelijk contact op met een dierenarts. De juiste behandeling bij een dierenarts is van groot belang voor uw hond. als uw hond een behandeling krijgt, neemt zijn levensverwachting aanzienlijk toe. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts