U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Melkkliertumor hond

Melkkliertumor hond

Melkkliertumor hond; wat is het?

Hond met melkkliertumorMelkkliertumoren komen bijna alleen voor bij teven. De meeste teefjes zijn ongeveer 10 jaar oud als ze een melkkliertumor krijgen. Ook zijn ze meestal niet gesteriliseerd. Sterilisatie van uw hond verkleint de kans op melkkliertumoren. De tumoren ontstaan onder op de buik van uw hond, in de buurt van de tepels. Er zijn twee soorten tumoren. Goedaardige en kwaadaardige tumoren. Een goedaardige tumor ziet er hetzelfde uit als een kwaadaardige tumor. Een goedaardige tumor zorgt niet voor uitzaaiingen in het lichaam van uw hond en groeit meestal langzaam. Een tumor kan goedaardig beginnen, maar kan zich ontwikkelen tot een kwaadaardige tumor. Een goedaardige tumor kan operatief verwijderd worden.

Als uw hond een kwaadaardige tumor heeft dan spreken we van kanker. Een melkkliertumor wordt waarschijnlijk verwijderd door de dierenarts. Ook kan uw hond behandeld worden met een chemokuur of bestraling. Een dierenarts kan u hier advies over geven. Naast melkkliertumoren kan uw hond ook andere vormen van kanker hebben. Zo kan hij een hersentumor, botkanker, huidkanker of mondholte kanker krijgen. Bij elke vorm van kanker is een diagnose in een vroeg stadium belangrijk. Zo kan uw hond op tijd de juiste behandeling krijgen.

Melkkliertumor hond; symptomen

Bij een melkkliertumor kunt u onderhuidse knobbels aantreffen onder op de buik van uw hond. De knobbels bevinden zich meestal in de buurt van de tepels. Uw hond kan ziek worden van de kanker. Zo kan zij gaan hoesten, last krijgen van diarree en braken. Daarnaast is obstipatie een veelvoorkomend probleem bij kanker. U kunt daarbij ook bloed aantreffen in de urine en ontlasting van uw hond.

Melkkliertumor hond; wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk dat u uw hond controleert op tumoren. Zo kunt u bultjes snel ontdekken en kan kanker in een vroeg stadium vastgesteld worden. Als uw hond kanker heeft, dan is het belangrijk dat u het immuunsysteem en de weerstand van uw hond op peil houdt.

Heeft uw hond melkkliertumoren? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Voelt u knobbeltjes of bultjes onder de buik van uw hond? Uw hond kan melkkliertumoren hebben. U kunt meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan onderzoeken of uw hond kanker heeft. Daarna kan hij samen met u een behandeling uitstippelen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts