U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Nierfalen hond

Gerelateerde informatie

Nierfalen hond

Nierfalen hond: wat is het?

Hond met nierproblemenHet komt vooral voor bij oudere honden: nierfalen hond. Er zijn twee vormen van nierfalen. Chronische nierfalen en acute nierfalen. Chronische nierfalen ontstaat bij oudere honden doordat het functionele nierweefsel wordt omgezet in een soort littekenweefsel. Dit zorgt voor het verminderde functioneren van de nieren. De schade die is aangericht kan helaas niet meer hersteld worden. Vaak wordt het falen van de nieren pas ontdekt als al meer dan de helft van het nierweefsel is aangetast. Uw hond kan wel geholpen worden bij het tegengaan van verdere verslechtering van de nieren. Wanneer uw hond lijdt aan acute nierfalen kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan een acute nierontsteking zorgen voor nierfalen en kan ernstige uitdroging van uw hond ook acute nierfalen oproepen. Daarnaast kunnen ernstige hartaandoeningen, vergiftiging, cysten en tumoren er voor zorgen dan de nieren van uw hond niet naar behoren functioneren.

Nierfalen hond: symptomen

Nierfalen bij uw hond kan allerlei klachten teweeg brengen. Uw hond kan last hebben van één of meerdere symptomen zoals extra dorst en veel plassen. Daarnaast kan uw hond een verminderde eetlust hebben en vermageren. Regelmatig braken, diarree en spierzwakte kunnen ook symptomen zijn van nierfalen. Bovendien kunt u een vieze geur ruiken uit de bek van uw hond, de geur lijkt op die van ammoniak. Wanneer u één of meerdere symptomen herkent bij uw hond is het belangrijk dat u contact opneemt met een dierenarts. Nierfalen gaat niet vanzelf over en de nierfunctie zal verslechteren als uw hond niet behandeld wordt. 

Nierfalen hond: wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk uw dierenarts te vragen om de juiste behandeling van het nierfalen. 

Heeft uw hond last van nierfalen? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond wel eens last kan hebben van nierfalen? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? De dierenarts kan u vertellen waar de klachten van uw hond vandaan komen en een behandeling starten. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts