U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Oogontsteking hond

Oogontsteking hond

Oogontsteking hond; wat is het?

Een vervelende kwaal, die zelfs beschadiging kan veroorzaken is oogontsteking bij de hond. Deze term is overkoepelend voor allerlei ontstekingen aan het oog, meestal bedoelt men echter conjunctivitis (bindvliesontsteking). Vaak ontstaat oogontsteking door een bacteriële infectie. Maar ook heftige wind, vuil van buitenaf, een takje in zijn oog en haartjes op de oogrand kunnen ontstekingen aan het oog van uw hond veroorzaken. Het is altijd belangrijk naar de dierenarts te gaan als de symptomen niet weg gaan. Oogontsteking is meestal goed te behandelen. Ook de oorzaak moet bekeken worden.

Oogontsteking hond; symptomen

Een oogontsteking bij uw hond is behoorlijk hinderlijk voor uw hond. Iedere hond heeft wel wat viezigheid in de ooghoeken zitten, ook kan soms de oogontsteking hondtraanproductie even wat toenemen. Maar een oogontsteking herkent u meestal snel.

 

Oogontsteking hond; wat kunt u zelf doen?

Ziet u viezigheid of etter in het oog van uw hond? Dan kunt u dat in eerste instantie zelf proberen weg te spoelen met water. Maak bijvoorbeeld een wattenschijfje nat met water. Komt er echt pus uit de ogen en krijgt u dat zelf niet weg? Of is het oog gezwollen of rood? Dan is het zaak om de dierenarts te bellen.

Heeft uw hond oogontsteking? Zoek direct een dierenarts

Een oogontsteking of conjunctivitis heeft behandeling nodig, daarvoor kunt u het beste naar de dierenarts gaan. Hij of zijn onderzoekt wat de oorzaak is en welke behandeling uw hond nodig heeft. Vaak zal dit een oogzalf of oogdruppels zijn, met een antibioticum erin.