U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Ouderdom bij honden

Ouderdom bij honden

Wat zijn ouderdomskwaaltjes?

Ouderdom komt met gebreken. Dit hoor je veel ouder wordende mensen zeggen. Ook honden worden oud en lopen steeds meer het risico om kwaaltjes te ontwikkelen. Wat zijn nu precies kwaaltjes of klachten die passen bij een ouder wordende hond? En wat is er aan te doen? Een oudere hond zal waarschijnlijk minder energie en zin hebben om lange wandelingen te maken. Ook het speelse gedrag van een pup kun je in een oudere hond vaak niet meer terug vinden. Daarnaast heeft een oudere hond meer risico om hartproblemen te ontwikkelen of nier- en leverfalen. Ook komt slijtage aan de gewrichten veel voor en kan het zijn dat uw hond een behandeling tegen artrose nodig heeft. Vele klachten zijn niet terug te draaien. Wel zijn er voor veel aandoeningen en klachten medicijnen om het beloop af te remmen en dragelijker te maken. Naast deze extra risico’s bij een oudere hond kan het gedrag van uw hond ook veranderen wanneer deze ouder wordt. Zo kan hij helemaal geen zin meer hebben in een wandeling. Verandering in het gedrag van uw hond komen vaak door het ouder worden van de hersenen.ouderdom hond

Symptomen van ouderdom bij de hond

De echte ouderdomskwaaltjes komen dus meestal voort uit het ouder worden van de hersenen. Zo kan uw hond gedesoriënteerd raken. Hij kan dan bijvoorbeeld zijn eigen huis niet meer vinden of is de weg kwijt op zijn vaste uitlaat route. Deze desoriëntatie kan langzaam beginnen, maar het kan ook snel verslechteren. Ook kan een oudere hond aangeleerd gedrag gaan vergeten. Zo kan het zijn dat hij niet meer alleen durft te zijn of dat hij niet meer reageert op commando’s. Door bovenstaande kwaaltjes wordt het voor uw hond ook moeilijker om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij vindt het lastig om nieuw gedrag te ontwikkelen. Zo kan uw hond moeite krijgen met andere huisdieren waar hij wel al jaren mee samen woont. 

Wat kunt u zelf doen tegen ouderdom bij uw hond?

Natuurlijk wilt u als baasje zorgen voor een fijne oude dag van uw hond. Wat kunt u nou het beste doen? Probeer eens  vitaminetabletten van Vitality of Hokamix poeder. Beide voedingssupplementen zijn ontwikkeld voor de ouder wordende hond en kunnen de gezondheid van uw hond ondersteunen.

Heeft uw hond ouderdomskwaaltjes? Zoek direct dierenarts

Vermoedt u dat uw hond last heeft van ouderdomskwaaltjes? En wilt u liever direct een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? De dierenarts kan u advies geven over de juiste voeding en aanpak van een oudere hond. Vind een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts