U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Problemen bij castratie bij honden

Problemen bij castratie bij honden

Wat zijn problemen na castratie bij honden

Castratie is het verwijderen van de testikels en bijballen bij honden. Door de castratie wordt de hormoonproductie en de zaadproductie stopgezet. Als u een reu heeft en hij is volwassen, dan kan hij gecastreerd worden. U kunt  bijvoorbeeld kiezen voor castratie als uw hond agressief is naar andere reuen, niet te houden is in de buurt van loopse teefjes, problemen heeft aan de prostaat of last heeft van een chronische voorhuidontsteking. Is uw hond gecastreerd dan heeft hij geen kans meer op teelbalkanker. Ook kan de voorhuidontsteking van uw hond verdwijnen. Het gedrag van uw hond kan veranderen na een castratie. Zo kan hij rustiger worden en agressie na andere reuen en teefjes kan verdwijnen. Een castratie bij uw hond kan ook nadelen hebben. Zo brengt de narcose voor de castratie altijd risico`s met zich mee. Na een castratie zet het lichaam van uw hond zijn voer sneller om in vet, hierdoor heeft hij meer kans op overgewicht. Vaak wordt de vacht van uw hond ook dikker, dit betekent meer tijd om de vacht te onderhouden. Ook kan de afwezigheid van de hormonen incontinentie veroorzaken. Uw hond heeft dan geen controle meer over zijn blaas.     

Symptomen van problemen bij castratie van honden

Castratie kan tot verschillende problemen leiden bij uw huisdier. Uw hond kan dikker worden en last krijgen van overgewicht. Dit komt doordat de stofwisseling van uw hond verandert door de castratie. Ook kan uw hond een dikkere vacht krijgen, dit betekent meer onderhoud voor u. Ook kan uw hond incontinent worden door de castratie, dit komt door de verandering in de hormoonhuishouding van uw hond. De wond van de castratie kan gaan jeuken, uw hond gaat dan likken of krabben aan de wond. Probeer dit te voorkomen. Veel krabben en likken aan de wond zorgt ervoor dat de wond gaat ontsteken. Naast deze lichamelijke symptomen kan uw hond veranderen in zijn gedrag. Hij kan sloom worden en minder energie hebben. Ook kan hij andere reuen aantrekkelijk gaan vinden. 

Wat kunt u doen tegen problemen bij castratie van uw hond?

Is uw hond net gecastreerd? Likt en krabt hij veel aan zijn wond? U wilt ontsteking van de wond natuurlijk voorkomen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de beschermkraag van Kong. Deze kraag voorkomt dat uw hond bij de wond kan komen. Ook kan uw hond aankomen na een castratie, u kunt dit voorkomen door hem speciaal voer te geven. Zo kunt u Mastery Dog Adult proberen. Deze brokken zijn speciaal ontwikkeld voor honden die overgewicht dreigen te ontwikkelen.

Heeft uw hond problemen na castratie? Zoek direct Dierenarts

Is uw hond gecastreerd en ondervindt hij hier problemen door? U kunt meteen een afspraak maken bij een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan de problemen van uw hond bekijken en advies geven over een eventuele behandeling. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts