U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Problemen met het melkgebit bij honden

Problemen met het melkgebit bij honden

Wat zijn problemen met het melkgebit bij honden?

Hond en gebitHonden worden zonder tanden geboren. Net als bij mensen krijgen pups eerst melktanden voordat ze een blijvend gebit krijgen. De melktanden moeten gewisseld worden. Bij dit wisselen ontstaan nog al eens problemen. Zo kan het zijn dat de melktanden van uw hond niet uitvallen maar gewoon blijven zitten. Er komen dan teveel tanden in de bek. De ‘blijvende’ tanden komen namelijk wel gewoon door. Ook kan het zijn dat er geen nieuwe tanden of kiezen doorkomen na het uitvallen dan de melktanden. Uw pup krijgt dan een gat in zijn gebit en kan minder goed voedsel kauwen. Daarnaast kunnen blijvende tanden en kiezen op de verkeerde plaats doorkomen. Dit geeft problemen bij het kauwen maar kan ook pijn in de bek van uw hond veroorzaken. Deze gebitsproblemen zijn allemaal reden om eens met uw dierenarts te bellen. Uw hond kan soms eenvoudig geholpen worden. 

Symptomen problemen met het melkgebit

Uw hond kan last van zijn bek krijgen. Dit kan komen doordat tanden en kiezen een verkeerde stand hebben of soms zelfs ontbreken. Uw hond kan zijn eten minder goed kauwen. Hij kan minder eten en valt af of eet te grote stukken en verslikt zich. Hoesten kan hierdoor soms ontstaan. Het is belangrijk dat u het gebit van uw hond goed in de gaten houdt. Bij problemen kunt u altijd een dierenarts opzoeken. 

Wat kunt u zelf doen tegen problemen met het melkgebit bij uw hond?

U kunt problemen met het melkgebit niet voorkomen. Wel kunt u het gebit goed controleren zodat u eventuele problemen vroeg herkent en er snel iets aan kunt laten doen. Het gebit van uw hond is belangrijk en verdient een beetje aandacht. Wanneer uw pup geen goed blijvend gebit krijgt kan hij hier altijd last van houden. Om echte problemen te voorkomen kunt u een periodieke ‘mondcheck’ uit laten voeren. Uw dierenarts controleert dan het gebit van uw hond. Lees ook meer over 'Hoeveel tanden heeft een hond?' en 'Tanden wisselen hond'.

Heeft uw hond problemen met het melkgebit? Zoek direct een dierenarts

Wisselen de tanden van uw hond niet goed? Ontstaan er problemen met het melkgebit? Maak dan direct een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan het gebit controleren en problemen verhelpen. Vind meteen een dierenarts bij u in de regio.  

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering