U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Ringworm hond

Ringworm hond

Ringworm hond; wat is het?

Ringworm bij de hond is een schimmelinfectie op de huid. Ringworm bij mensen ziet eruit als een ringvormige huidontsteking, daar komt de naam Ringworm hondringworm vandaan. Schimmels komen vaak voor bij honden, ze planten zich voort via sporen. Deze krijgt de hond meestal via de omgeving, maar soms ook via een besmette hond in zijn vacht. Ringworm en andere schimmels komen vooral voor bij honden met een verminderde weerstand. Denk aan pups, oude honden of zieke honden. Ringworm is ook besmettelijk voor mensen. Ringworm is goed te behandelen door de dierenarts.

Ringworm hond; symptomen

Ringworm is een vervelende infectie van de huid van uw hond. Ringworm is duidelijk te zien bij uw hond, zijn de symptomen hetzelfde als sommige andere huidproblemen.

 

Ringworm hond; wat kunt u zelf doen?

Een schimmel als ringworm verspreidt zijn sporen snel, honden dragen het soms ook mee zonder er zelf ziek van te worden. Vooral een hond die een slechte weerstand heeft of van wie de vacht in slechte conditie is, is vatbaar voor ringworm. Zorg dus dat u uw hond goed hondenvoer geeft, extra voedingssupplementen kunnen helpen om de weerstand te verhogen. Verzorg de vacht van uw hond goed en wees alert op symptomen van ringworm bij de hond. Zo kunt u op tijd ingrijpen.

Uw hond ringworm? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw hond ineens een kale plek? Ziet u schilfers in zijn vacht of krabt hij zich vaak? Uw hond kan ringworm hebben, dit moet u bestrijden. De dierenarts onderzoekt of uw hond ringworm heeft en schrijft de juiste medicijnen voor. Ook krijgt u advies over het uitroeien van sporen in de omgeving.