U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Schijnzwanger hond

Schijnzwanger hond

Schijnzwanger hond; wat is het?

Een niet-gesteriliseerde teef wordt ongeveer iedere 6 maanden loops. Daarbij vinden er allerlei veranderingen plaats in de hormoonhuishouding. Ongeveer 6 tot 12 weken na het begin van de loopsheid, kan dit leiden tot een schijnzwangerschap of schijndracht bij de hond. Hoewel niet exact bekend is wat de oorzaak is, heeft het hormoon prolactine waarschijnlijk een rol bij de schijnzwangere hond. Meestal gaat de schijnzwangerschap snel weer over, zonder problemen. Soms is ingrijpen van de dierenarts nodig.

Schijnzwanger hond; symptomen

Een hond die schijnzwanger is, hoe herkent u die? Allereerst is het belangrijk om uit te sluiten dat de hond gedekt is, waardoor ze dus echt zwanger is. Bij twijfel kan de dierenarts dit onderzoeken. De schijnzwangere hond vertoont zowel lichamelijk als gedragsmatige veranderingen.

 

Schijnzwanger hond; wat kunt u het beste doen?

Is uw hond schijnzwanger? Meestal gaat dit vanzelf weer snel over, leidt uw hond af en probeer te voorkomen dat ze steeds gaat nestelen. Soms blijft de schijnzwangerschap voortduren en krijgt de teef bijvoorbeeld ontstoken melkklieren of een blijvende melkproductie. Dit komt doordat ze zelf aan haar tepels blijft likken. In deze gevallen kunt u het beste een dierenarts raadplegen.

Uw hond schijnzwanger en problemen? Zoek direct een dierenarts

Een hond die schijnzwanger is kan behandeld worden met een injectie die het hormoon afremt. Wilt u voorkomen dat uw hond schijnzwanger raakt? Dan is sterilisatie de beste methode. Laat u hierover informeren door een dierenarts in de buurt.