U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Spijsverteringsproblemen bij honden

Spijsverteringsproblemen bij honden

Wat zijn spijsverteringsproblemen?

Het spijsverteringsstelsel van uw hond heeft een belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat voedsel wordt verwerkt en verkleint zodat het de darmwand kan passeren en in het bloed opgenomen wordt. Op die manier krijgt uw hond de brand- en bouwstoffen die hij nodig heeft. Het is dan ook uiterst belangrijk dat de spijsvertering van uw hond goed en efficiënt functioneert. Spijsverteringsproblemen bij honden komen regelmatig voor. Het gaat dan voornamelijk om kortdurende en acute klachten. Deze kunnen ontstaan door verandering in de voedsel van uw hond. Anders dan mensen, kunnen honden slecht tegen verandering. Ook kan het voorkomen dat uw hond iets raars eet op straat. Hierdoor kan zijn spijsvertering van slag raken. Stress kan daarnaast zorgen voor spijsverteringsproblemen.

Spijsverteringsproblemen hond

Symptomen van spijsverteringsproblemen bij de hond

Braken en diarree zijn de meest voorkomende klachten bij spijsverteringsproblemen. Uw hond kan minder eetlust hebben, gewicht verliezen en koortsig zijn. Ook oprispingen, winderigheid en een pijnlijke ontlasting kunnen symptomen zijn. Uw hond kan bovendien last hebben van een gespannen buik en deze kan zelfs pijn doen als u hem daar aait. Als uw hond last heeft van diarree is het belangrijk dat hij veel drinkt. Dit om uitdroging te voorkomen. Als klachten lang duren, is het altijd raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts. 

Wat kunt u zelf doen tegen spijsverteringsproblemen?

Om spijsverteringsproblemen te voorkomen, is het uiterst belangrijk dat uw hond goede voeding krijgt. U kunt u zich hier over laten informeren in uw dierenspeciaalzaak of door een dierenarts. Hondenbrokken van het merk Virbac zijn speciaal samengesteld voor honden met spijsverteringsproblemen. Het voer kan makkelijk worden verteerd en bevat alle stoffen die uw hond nodig heeft. Datzelfde geldt voor het droogvoer van Eukanuba. U kunt er ook voor kiezen om uw hond Luposan kruidenkracht tabletten te geven. Hierdoor wordt voedsel beter opgenomen en verteerd. Welk voer u ook besluit te kopen, zorg ervoor dat uw hond altijd dezelfde voeding krijgt. Het is belangrijk om te achterhalen waardoor de spijsverteringsklachten bij uw hond ontstaan. Denkt u dat het niets met zijn eten te maken heeft? Vraag dan uw dierenarts om advies.

Heeft uw hond spijsverteringsproblemen? Vind direct dierenarts

Bij spijsverteringsproblemen kan uw dierenarts vaak snel en makkelijk de diagnose stellen. Soms is verder onderzoek nodig en wordt het bloed en de ontlasting van uw hond bekeken. Uw dierenarts kan ook een voedselallergie vermoeden. Hiervoor wordt een test gedaan. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts