U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Tumor hond

Gerelateerde informatie

Tumor hond

Tumor hond; wat is het?

Hond met tumorEen tumor bij de hond is een zwelling die ontstaat doordat er een probleem is met de deling van de cellen in het lichaam van uw hond. Een tumor kan goedaardig en kwaadaardig zijn. Een goedaardige tumor wil zeggen dat de tumor zich niet snel verspreidt en dat hij waarschijnlijk niet snel groeit. Ook is een goedaardige tumor niet levensbedreigend. Als uw hond een goedaardige tumor heeft, hoeft deze niet altijd verwijderd te worden. De tumor moet alleen verwijderd worden als deze problemen veroorzaakt. Dit kan doordat hij op een lastige plek zit of doordat uw hond er veel aan krabt of likt. Dit kan bijvoorbeeld op de poten zijn, in de ellebogen, oksels of op de buik. Een tumor kan zich ook in het lichaam van uw hond bevinden. Een kwaadaardige tumor wordt ook wel kanker genoemd. Als uw hond een kwaadaardige tumor heeft, dan wordt deze vaak wel verwijderd. Uw hond moet dan ook behandeld worden met een chemokuur en/of bestraling.

Tumor hond: welke soorten?

Een tumor kan op verschillende plaatsen in of op het lichaam van uw hond plaatsvinden. Denk hierbij aan:

Tumor hond; symptomen

Tumor hond; wat kunt u zelf doen?

Als uw hond een tumor heeft, is het verstandig om een afspraak te maken met een dierenarts. Een tumor en elke vorm van kanker zorgt voor een lagere weerstand van uw hond. U kunt het lichaam en de gezondheid van uw hond ondersteunen door hem aangepast voer te geven.

Heeft uw hond een tumor? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Voelt u een knobbeltje of bult op het lichaam van uw hond? En wilt u meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw hond onderzoeken en vaststellen of uw hond een goedaardige- of kwaadaardige tumor heeft. Na dit onderzoek kan een dierenarts een behandeling starten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts