U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Uitdroging hond

Uitdroging hond

Uitdroging hond; wat is het?

Hond met uitdrogingElke hond heeft vocht nodig. De benodigde hoeveelheid vocht is voor iedere hond verschillend. Hoeveel vocht uw hond nodig heeft, is afhankelijk van zijn lichaamsgewicht, lichaamsbeweging en de omgevingsfactoren. Zo drinkt uw hond in de zomermaanden meer dan in de wintermaanden. Drinkt uw hond te weinig? Dan kan hij uitdrogen. Uw hond kan zelfs overlijden als de uitdroging ernstige vormen aanneemt. Meestal is er een onderliggende oorzaak, waardoor uw hond uitdroogt. Als uw hond gedurende langere periode last heeft van diarree en braken is de kans op uitdroging groot. Vooral pups lopen een groot risico op uitdroging. Ga bij twijfel daarom altijd naar een dierenarts.

Uitdroging hond; symptomen

Uitdroging bij de hond kunt u herkennen aan subtiele symptomen. Vaak heeft uw hond een ziekte onder de leden. Uitdroging kan het resultaat hiervan zijn en is al snel gevaarlijk. 

Uitdroging hond; wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk dat u uw hond genoeg laat drinken. Zo voorkomt u dat uw hond uitdroogt. Geef uw hond ook voldoende rust als hij zich ziek voelt. Wordt de uitdroging veroorzaakt door diarree en braken? Dan heeft uw hond hier waarschijnlijk medicijnen voor nodig.

Heeft uw hond last van uitdroging? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw hond uitgedroogd is? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de oorzaak van de uitdroging onderzoeken en een eventuele behandeling starten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts