U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Vachtmijt hond

Vachtmijt hond

Vachtmijt hond; wat is het?

Cheyletiella wordt ook wel vachtmijt bij de hond genoemd. De vactmijt is een spinachtig diertje dat op de vacht van uw hond leeft. Deze mijt komt niet op de grond of in uw huis terecht. De vachtmijt blijft zijn gehele leven in de vacht van uw hond. Besmetting met de cheyletiella mijt veroorzaakt een soort roos bij uw hond. Er ontstaan schilfertjes tussen de haren van uw hond. Het is een erg besmettelijke aandoening. Pups kunnen in het nest al besmet raken. U kunt de schilfertjes niet uit de vacht borstelen. Deze aandoening wordt ook wel eens ‘wandelende roos’ genoemd. Uw hond krijgt last van jeuk, maar dit hoeft niet. Een besmetting is goed te behandelen. U kunt ook rode bultjes en jeuk van de vachtmijt krijgen.vachtmijt hond

Vachtmijt hond; symptomen

Bij vachtmijt lijkt het alsof uw hond roos heeft. Hij heeft witte schilfertjes tussen zijn haren zitten. Deze schilfers kunt u niet verwijderen door de vacht van uw hond te kammen of borstelen. Wanneer uw hond besmet is met vachtmijt kan dit jeuk veroorzaken, maar dit is niet altijd het geval. Heeft uw hond wel jeuk, dan krabt en likt hij aan zijn huid en vacht. Als uw hond dit veel doet, ontstaan er korsten en wordt de huid rood. 

 

Vachtmijt hond; wat kunt u zelf doen?

Een hond met schilfers in zijn vacht is geen mooi gezicht. Vachtmijt veroorzaakt bovendien veel ongemak bij uw hond. Wat kunt u het beste doen? Probeer eens Bolfo vlooienbeschermingsmiddel of de spray van Exner Petguard. Beide producten zijn ter bescherming van parasieten waarvan de vachtmijt er één is. Omdat vachtmijt overdraagbaar is op mensen, raden wij u aan om altijd een afspraak te maken met een dierenarts.

Uw hond vachtmijt? Zoek direct een dierenarts

Lijkt het alsof uw hond roos heeft? Dan kan uw hond besmet zijn met vachtmijt. Uw dierenarts kan u vertellen of de schilfers in de vacht van uw hond afkomstig zijn van de cheyletiella mijt. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts