U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Vachtproblemen hond

Vachtproblemen hond

Vachtproblemen hond: wat zijn het?

De gezondheid van uw hond kan afgelezen worden aan de staat van zijn vacht. Voelt uw hond zich slecht, dan kan hij een doffe vacht hebben. Vachtproblemen komen zeer veel voor bij honden. Heeft uw hond last van vachtproblemen, dan is het belangrijk dat de oorzaak daarvan achterhaald wordt. Vaak is er sprake van een probleem ergens anders in het lichaam van uw hond. Naast vachtproblemen, kan uw hond ook last hebben van huidproblemen. Hierdoor kunnen kale plekken ontstaan. Huidproblemen worden veroorzaak door parasieten en bijvoorbeeld voedselallergie.Twijfelt u over de staat van de vacht van uw hond en treedt er, ondanks goede verzorging, geen verbetering op? Neem dan contact op met een dierenarts.

Vachtproblemen hond: oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van vachtproblemen bij uw hond. We zetten een aantal op een rijtje:

Vachtproblemen hond

Vachtproblemen hond; wat kunt u zelf doen?

Een goede voeding, voldoende beweging en de juiste verzorging zijn belangrijk voor de vacht én de gezondheid van uw hond. U kunt de vacht van uw hond regelmatig borstelen. Dit is vooral aan te raden bij honden met lang haar. Daarnaast is het verstandig om uw hond 2 of 3 keer per jaar te wassen met hondenshampoo. Doe dit vooral niet te vaak! Hondenshampoo kan de huid van uw huisdier irriteren en er voor zorgen dat er steeds meer talg geproduceerd wordt. Zorg ook altijd voor ontworming volgens schema en inentingen bij de dierenarts.

Heeft uw hond vachtproblemen? Vind direct een dierenarts

Blijft de vacht van uw hond dof of heeft hij last van kale plekken? Wilt u graag laten onderzoeken wat de oorzaak van de vachtproblemen bij uw hond zijn? U kunt altijd contact opnemen met een dierenarts. Hij kan u meer informatie en advies geven en eventueel een behandeling starten. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts