U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Vergiftiging hond

Vergiftiging hond

Vergiftiging hond; wat is het?

Vergiftigde hondUw hond kan een vergiftiging oplopen doordat hij giftige stoffen binnen krijgt. Dit kan via zijn neus, mond, huid, longen en slijmvliezen. Zo kan uw hond al een giftige stof binnen krijgen als hij dit aan zijn poten heeft en zijn poten daarna schoonlikt. Een hond is een nieuwsgierig dier en kan in uw huis gemakkelijk een vergiftiging oplopen door het kauwen op een voorwerp of door het eten van giftige producten. Voorbeelden van deze producten zijn: waspoeder, alcohol, pijnstillers of mottenballen. Al deze producten zijn giftig voor uw hond, berg ze goed op. Ook is chocolade giftig voor uw hond, het kan allerlei lichamelijke functies aantasten zoals het centrale zenuwstelsel, de nieren en de luchtwegen. Ook chemische stoffen zoals verf, afbijt middelen en insectenverdelgingsmiddelen zijn schadelijk voor uw hond. De reactie van het lichaam van uw hond is afhankelijk van de giftige stof die hij heeft binnen gekregen. De behandeling van een vergiftiging is ook afhankelijk van de giftige stof. Bij het binnen krijgen van een niet bijtend middel is het bijvoorbeeld belangrijk om uw hond binnen een uur te laten overgeven. Kortademigheid door inademing van giftige stoffen kan leiden tot de dood.Als u vermoedt dat uw hond vergiftigd is, dan kunt het beste contact opnemen met een dierenarts om advies te vragen.

Vergiftiging hond; symptomen

Hoe weet u of uw hond vergiftigd is? Er zijn een aantal symptomen die er op wijzen dat uw hond iets schadelijks heeft binnengekregen.

Vergiftiging hond; wat kunt u zelf doen?

U wilt een vergiftiging bij uw hond natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u giftige stoffen in uw huis goed opbergt. Als uw hond toch giftige stoffen binnen heeft gekregen, is het belangrijk dat u contact opneemt met een dierenarts. Houd de verpakkingen van de giftige stoffen dan altijd bij de hand. Als u weet dat uw hond niet bijtende stoffen heeft binnen gekregen, kunt u uw hond laten braken. Om er zeker van te zijn dat u geen extra schade aanricht bij uw hond kunt u het beste eerst contact opnemen met een dierenarts.

Is uw hond vergiftigd? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw hond in aanraking is geweest met giftige stoffen? Wilt u liever meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw hond behandelen voor de vergiftiging en u advies geven. Het is verstandig om de verpakking van de giftige stoffen die uw hond heeft binnen gekregen mee te nemen naar de dierenarts. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts