U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Vetbulten hond

Vetbulten hond

Vetbulten hond; wat zijn het?

Heeft uw hond vetbulten? Dit noemen we ook wel vettumoren. Vetbulten kunnen op één of meerdere plaatsen op het lichaam van uw hond voorkomen. De meeste vetbulten zijn goedaardig. Dit betekent dat ze langzaam groeien en dat er geen uitzaaiingen ontstaan. Goedaardige vettumoren zijn niet levensbedreigend. Een goedaardige vetbult kan dan ook gewoon blijven zitten. Wel kunnen de tumoren voor overlast zorgen. Er zijn een aantal redenen voor de dierenarts om een vetbult te verwijderen:

  • als de bult bijvoorbeeld in de oksel van uw hond zit. Hierdoor kan uw hond niet meer gemakkelijk bewegen. vetbulten hond
  • als uw hond veel likt, krabt of schuurt op de plek van de bult
  • als de vettumor kwaadaardig is. Dit betekent dat hij meestal snel groeit, organen van uw hond beschadigt en uitzaaiingen veroorzaakt.

 

Een kwaadaardige vettumor kan levensbedreigend zijn. Behandeling door een dierenarts is dan ook noodzakelijk. Als uw hond een kwaadaardige vettumor heeft dan heeft hij kanker. Ziet u een bult bij uw hond? Wordt hij groter of verandert hij van vorm? Laat dan altijd door de dierenarts beoordelen of er iets mee moet gebeuren.

Vetbulten hond; symptomen

 

Vetbulten hond; wat kunt u zelf doen?

Vetbulten bij de hond verdwijnen niet zomaar. Als uw hond er geen last van heeft en de vetbult behoudt zijn vorm en grootte, hoeft er in principe niets te gebeuren.

Heeft uw hond vetbulten? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw hond een vetbult? Vertrouwt u deze bult niet doordat hij bijvoorbeeld van vorm verandert of gewoon omdat u zich zorgen maakt? Maak dan een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan de vettumor samen met u in de gaten houden. U kunt uw hond eventueel maandelijks op controle laten komen om de vettumor opnieuw te laten bekijken. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts