U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Voedselallergie hond

Voedselallergie hond

Voedselallergie hond; wat is het?

Iedere hond kan last krijgen van een voedselallergie. De allergie wordt veroorzaakt door bepaalde stoffen die in de voeding van uw hond voorkomen. Een allergische reactie kan echter pas na jaren aan het licht komen. Dit komt doordat het lichaam van uw hond een allergie langzaam opbouwt. Het lichaam van uw hond moet de stof eerst herkennen voordat hij er een allergische reactie op kan geven. De meeste allergische reacties worden veroorzaakt door de dierlijke eiwitten in hondenvoer. Een voedselallergie komt vaker voor bij jonge honden.Voedselallergie hond

Voedselallergie hond; symptomen

Voedselallergie hond; wat kunt u zelf doen?

U wilt natuurlijk dat uw hond zich snel beter voelt. Wat kunt u dan het beste doen als uw hond voedselallergie heeft? Probeer eens speciaal voer voor gevoelige honden. Het kan enkele weken duren voordat de klachten bij uw hond verminderen. Daarna is het van groot belang dat u niet weer overstapt op het oude hondenvoer, dit zal betekenen dat de klachten weer terug komen. Voedselallergie verdwijnt namelijk niet.

Heeft uw hond voedselallergie? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond een voedselallergie heeft? En wilt u liever een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? De dierenarts zal uw hond vaak op een dieet zetten om zo te constateren of uw hond een voedselallergie heeft. Vind een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenarts