U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Voorhuidontsteking hond

Voorhuidontsteking hond

Voorhuidontsteking hond; wat is het?

De voorhuid zit aan de voorkant van het geslachtsorgaan van uw mannetjeshond (reu). Bij een voorhuidontsteking bij de hond is de huid aan de binnenkant ontstoken. Dit wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie. Een infectie kan hier gemakkelijk ontstaan doordat de omstandigheden in de voorhuid ideaal zijn voor bacteriën. Het is er vochtig, warm en de bacteriën voeden zich met urine. Uw hond ondervindt waarschijnlijk geen hinder van een voorhuidontsteking. Meestal gaat deze dan ook vanzelf weer over. De infectie kan echter wel belemmerend worden, uw hond kan pijn krijgen en er kan veel viezigheid uit het geslachtsorgaan komen. Als de infectie problemen geeft moet u de dierenarts inschakelen. Heeft uw hond een voorhuidontsteking maar is deze niet ernstig, dan kunt u het zelf behandelen. Een voorhuidontsteking komt na genezing meestal weer terug. In ernstige gevallen wordt de reu gecastreerd. De klachten van een voorhuidontsteking verdwijnen daardoor meestal geheel. De meeste voorhuidontstekingen worden veroorzaakt door de geslachtshormonen van uw hond. Het kan echter ook zo zijn dat er sprake is van vormafwijkingen, gezwellen of tumoren op het geslachtsorgaan of vreemde voorwerpen (bijvoorbeeld een grassprietje) in de geslachtsopening van uw hond. Een dierenarts zal hier altijd op letten bij een eventueel onderzoek.

Voorhuidontsteking hond; symtpomen

Een voorhuidontsteking bij de hond is vervelend en kunt u herkennen aan nare symtpomen.

 

 

Voorhuidontsteking hond; wat kunt u zelf doen?

U kunt de voorhuid van uw hond schoonmaken met afgekoelde kamille thee. Dit reinigt de voorhuid en verwijdert eventuele bacteriën. Ook kan het helpen om uw hond regelmatig in zee te laten zwemmen. Het zeewater zorgt ook voor de reiniging van de voorhuid van uw hond. Als uw hond veelvuldig last heeft van een voorhuidontsteking kunt u overwegen om uw hond te laten castreren. U kunt een dierenarts hierbij om advies vragen.

Heeft uw hond voorhuidontsteking? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw hond last van een voorhuidontsteking? En wilt u liever meteen een afspraak maken bij een dierenarts hij u in de buurt? Een dierenarts kan u advies geven over een eventuele behandeling of castratie van uw hond. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts