U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Wormen hond

Gerelateerde informatie

Wormen hond

Wormen hond; wat zijn het?

Hond met wormenUw hond kan wormen krijgen, ze zijn er in verschillende soorten. Een wormen infectie komt veel voor bij honden. Wormen zijn beestjes die leven in het lichaam van uw hond. Ze hebben de vorm van een spaghettisliert. De lengte hangt af van het soort worm waar uw hond mee geïnfecteerd is. Wormen bij de hond zorgen voor veel overlast. De overlast ontstaat doordat de worm voedingsstoffen uit het lichaam van uw hond gebruikt. Uw hond kan dus zelf niet meer beschikken over de nodige voedingsstoffen.

De spoelworm komt het meest voor bij honden. Naast de spoelworm kan uw hond ook geïnfecteerd zijn met de haakworm, zweepworm, of lintworm. Deze wormen leven allemaal in de darmen van uw hond. Naast deze ‘darm’ wormen zijn er ook soorten die in andere organen van uw hond leven. Zo kan uw hond besmet zijn met de hartworm. De naam zegt het al, deze wormen leven in het hart van uw hond. Wormen bij de hond kunt u goed voorkomen. Het is daarbij belangrijk dat u uw hond op tijd een geschikte wormenkuur geeft.

Wormen hond; symptomen

 

Wormen hond; wat kunt u zelf doen?

U wilt natuurlijk niet dat uw hond last krijgt van wormen. Wat kunt u dan het beste doen? U kunt uw hond het beste behandelen met een wormenkuur. Dit moet u periodiek aan uw hond geven. Ziet u toch wormen in de ontlasting van uw hond? Neem dan contact op met de dierenarts.

Heeft uw hond wormen? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw hond last heeft van wormen? Wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? De dierenarts kan u vertellen of uw hond wormen heeft en welke behandeling het beste bij uw hond past. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts