U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Ziekte van Lyme hond

Ziekte van Lyme hond

Ziekte van Lyme hond; wat is het?

Hond met ziekte van LymeDe ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. Teken zijn kleine spinachtige parasieten. Naast de ziekte van Lyme kunnen teken ook Babesiose en Ehrlichiose veroorzaken. De ziekte van Lyme is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de Borellia Burgdorferi bacterie. Deze bacterie kan enkel door de Nederlandse teek, de schapen teek of de Ixodus Recinus teek overgebracht worden. Niet al deze teken zijn besmet. Een tekenbeet bij uw hond hoeft dus niet altijd de ziekte van Lyme te betekenen.

De ziekte van Lyme wordt ook alleen overgedragen als de teek meer dan 24 uur in de huid van uw hond vastgebeten zit. Het is dus belangrijk dat u uw hond dagelijks controleert op de aanwezigheid van teken. De teken brengen via hun speeksel de bacterie over aan de hond. Als uw hond de ziekte van Lyme heeft, is het belangrijk dat hij behandeld wordt door een dierenarts. Uw hond kan een antibioticakuur krijgen. Ook is het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk gestart wordt. Uw hond kan in het ernstigste geval verlamd raken of schade aan het hart- en spierweefsel krijgen. De ziekte van Lyme kan zelfs de dood tot gevolg hebben.

Ziekte van Lyme hond; symptomen

De ziekte van Lyme bij uw hond is een nare ziekte. Gelukkig is behandeling mogelijk. Houdt altijd in de gaten of u de volgende symptomen herkent na een tekenbeet.

Ziekte van Lyme hond; wat kunt u zelf doen?

Als uw hond eenmaal de ziekte van Lyme heeft, is het belangrijk dat hij behandeld wordt door een dierenarts. U kunt zelf wel voorkomen dat uw hond besmet wordt door een tekenbeet. Zo kunt u uw hond een beschermingsband laten dragen. Deze band doodt teken en beschermt uw hond tegen tekenbeten.

Heeft uw hond de ziekte van Lyme? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw hond de ziekte van Lyme heeft? En wilt u meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan u vertellen of uw hond de ziekte van Lyme heeft en welke behandeling geschikt is. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts